Αυτές οι μικρές αλλαγές στο Σαββατοκύριακο μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σου για όλη την εβδομάδα

αυτές-οι-μικρές-αλλαγές-στο-σαββατοκύ-1444842

Δεν θα σου φτιάξουν μόνο την εβδομάδα που έρχεται αλλά και το ίδιο το Σαββατοκύριακο που πραγματικά είναι πολύτιμο για όλους

Όλοι περιμένουμε το Σαββατοκύριακο πώς και πώς και δεν συνειδητοποιούμε πόσο γρήγορα περνάει. Αν αναλογιστείς πόσα λίγα -τελικά- πράγματα υλοποιούνται από τις προσδοκίες μας μέσα σε αυτό το διήμερο, θα καταλάβεις πως ίσως ο τρόπος που έχεις επιλέξεις για να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου ίσως δεν σε βοηθά να το απολαμβάνεις όπως πρέπει.

Αν κάνεις μικρές αλλαγές στη ρουτίνα του Σαββατοκύριακου θα μπορούσε να βελτιώσει την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σου την επόμενη εβδομάδα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αλλαγές ή να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που μπορεί να μην σου αρέσουν, όπως γιόγκα ή διαλογισμό. Μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο που περνάς το Σαββατοκύριακο σου μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εβδομάδα που έρχεται, εάν κάνετε αυτές τις αλλαγές έχοντας κατά νου την επιστήμη του εγκεφάλου. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις προσθήκες στη ρουτίνα σας και δείτε πώς λειτουργούν για εσάς.

1. Να κοιμάσαι πολύ

Οι ειδικοί στον ύπνο λένε ότι οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ – ακόμα κι αν αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε λιγότερες-. Αν δεν έχεις ευχαριστηθεί τον ύπνο μέσα στην εβδομάδα, καλό θα είναι να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο με το να κοιμάσαι! Ένας μεσημεριανός ύπνος δημιουργεί μεγάλα οφέλη στον εγκέφαλο και το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνεις.

2. Βγες έξω

Το να περνάς χρόνο στη φύση ωφελεί τον εγκέφαλό μας και τη γενική υγεία μας με τόσους πολλούς τρόπους. Έτσι, προγραμμάτισε να περνάς λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και 15 λεπτά στη φύση μπορούν να κάνουν μια μετρήσιμη διαφορά στη διάθεση και την οπτική σου.

3. Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς

Έρευνες δείχνουν ότι η κοινωνική απομόνωση μπορεί να κάνει μικρότερη τη ζωή μας όσο και το κάπνισμα. Όταν εργάζεσαι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μπορεί να είναι δύσκολο να αφιερώσεις όσο χρόνο θέλεις για να συναναστραφείς με φίλους και την οικογένειά σου. Φρόντισε λοιπόν να περάσεις λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με άτομα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο και νιώθεις πως θα περάσεις υπέροχα.

4. Προγραμμάτισε το φαγητό για όλη την εβδομάδα

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να περνούν μέρος του Σαββατοκύριακου μαγειρεύοντας ή οργανώνοντας τα γεύματα που στη συνέχεια αποθηκεύουν για να τα έχουν έτοιμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα αν είναι κάτι που απολαμβάνεις, αλλά λιγότερο καλή ιδέα αν το βλέπεις ως αγγαρεία. Σκέψου λίγο τι θα ήθελες να φας την επόμενη εβδομάδα, για να γεμίσεις ενέργεια και να τρέφεσαι υγιεινά. Ο λόγος είναι ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών -ιδιαίτερα των υδατανθράκων- έχει αρνητική επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου. Μπορεί να δυσκολέψουν τη διατήρηση της εγρήγορσης και την παραγωγικότητα τα απογεύματα.

5. Κάνε κάτι διασκεδαστικό, έξω από τα συνηθισμένα

Η ψυχολόγος Serena Simmons εξηγεί ότι η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας έχει σοβαρά οφέλη στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλός μας είναι λειτουργεί με αυτόματο πιλότο τις περισσότερες φορές, ακολουθώντας φθαρμένα νευρικά μονοπάτια από τα οποία σπάνια ξεφεύγουμε. Είναι καλή ιδέα να βγάζεις τον εαυτό σου από αυτά τα νευρικά μονοπάτια κάθε τόσο για διάφορους λόγους.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook