Αυτές οι χρήσεις της κιμωλίας στο σπίτι θα σας εκπλήξουν

αυτές-οι-χρήσεις-της-κιμωλίας-στο-σπίτ-1282948

Έχετε κιμωλίες στο σπίτι; Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι να τις αξιοποιήσετε από όσους φανταζόσαστε

Κι όμως, οι κιμωλίες μπορούν να δώσουν τη λύση σε διάφορα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν στην καθαριότητα του σπιτιού. Εάν λοιπόν έχετε μερικές ξεχασμένες κιμωλίες στο σπίτι, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε.

Προστατεύστε τα ασημένια κοσμήματά σας

Τα ασημένια κοσμήματα με τον καιρό θαμπώνουν λόγω της υγρασίας. Για να τα προστατεύσετε ή να τους δώσετε πίσω τη χαμένη τους λάμψη, δοκιμάστε το εξής. Βάλτε μερικά κομμάτια κιμωλίας στο κουτί που τα έχετε φυλαγμένα και σύντομα θα δείτε διαφορά.

Εξαφανίστε την υγρασία στις ντουλάπες

Η υγρασία και η μούχλα στις ντουλάπες καταστρέφει τα ρούχα και τα κάνει να μυρίζουν άσχημα. Για να την εξαφανίσετε και να μην εμφανιστεί ξανά, βάλτε μερικά κομμάτια κιμωλίας σε ένα πουγκάκι και κρεμάστε το ανάμεσα στα ρούχα. Η κιμωλία απορροφά την υγρασία και τις άσχημες μυρωδιές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις άσχημες μυρωδιές στον κάδο των απλύτων.

Καταπολεμήστε τους λιπαρούς λεκέδες από τα ρούχα

Λεκές από σάλτσα, κρέας ή κάποιοι άλλο λιπαρό λεκέ; Τρίψτε το επίμαχο σημείο με μία κιμωλία και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Η κιμωλία θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και μετά το κανονικό πλύσιμο, ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Εξαφανίστε γρατζουνιές και διάφορα άλλα σημάδια στους λευκούς τοίχους

Σε ένα σπίτι με παιδιά οι λεκέδες και τα διάφορα ατυχήματα στους τοίχους είναι κάτι σύνηθες. Δοκιμάστε να τρίψετε τα σημεία αυτά με λίγη κιμωλία και θα δείτε αμέσως διαφορά.

Καθαρίστε τα λευκά ρούχα από τις κιτρινίλες

Με την πάροδο του χρόνου, οι κιτρινίλες στα λευκά ρούχα είναι σύνηθες φαινόμενο. Για να τις εξαφανίσετε δοκιμάστε να τρίψετε τα κίτρινα σημεία με μία κιμωλία. Μετά από μερικές πλύσεις θα έχουν εξαφανιστεί τελείως.

Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι

Κι όμως, η κιμωλία είναι εχθρός των μυρμηγκιών, για αυτό εάν θέλετε να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μερικές γραμμές με μία κιμωλία στα σημεία του σπιτιού που έχετε εντοπίσει το πρόβλημα.

Πηγή: mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook