Αυτές είναι οι ξένες παραγωγές που θα γυριστούν στη χώρα μας

αυτές-είναι-οι-ξένες-παραγωγές-που-θα-γ-1234234

Το θερμό καλοκαίρι των ξένων παραγωγών στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου και αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι το φθινόπωρο, με μεγάλα κινηματογραφικά ονόματα να επισκέπτονται την Ελλάδα όχι τόσο για βουτιές και γαστριμαργικές απολαύσεις όσο για να γυρίσουν τις ταινίες τους που θα απολαύσουμε αργότερα στην επόμενη σεζόν.

«GREEK FREAK»

Το «Greek Freak» της Disney+ για τα χρόνια του Ελληνα σταρ του NBA στην Ελλάδα, ξεχωρίζει ασφαλώς καθώς πρόκειται για μια πολυδάπανη (σχεδόν 20 εκατ. ευρώ) και πολυάριθμη παραγωγή 400 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων Ελληνες. Η ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζει τα γυρίσματά της σε εξωτερικούς χώρους στου Ζωγράφου, τα Σεπόλια και το κέντρο της Αθήνας έως τις 18 Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα ακολουθούν γυρίσματα στο στούντιο Κάπα όπου και η παραγωγή ολοκληρώνεται.

̏Սԏ̐SʅԠ/ ʉ́ / ЁÊϓ̉ϠʕЅˋϠ2019 / ԓŗɁ – ŋˁā (֙ԏÑVɁ: FOR EDITORIAL USE ONLY / XINHUA NEWS AGENCY)

Ως γνωστόν το γενικό πρόσταγμα έχει ο Νιγηριανός σκηνοθέτης Ακίν Ομοτόσο, ενώ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ενσαρκώνει ο Ούτσε Ουγκάντα ο οποίος πήγε στην οντισιόν όταν είδε το σχετικό κάλεσμα του Γιάννη στο Instagram. Στον ρόλο της μητέρας του, Βερόνικα, θα δούμε την επίσης Νιγηριανή Γετίντε Μπαντακί, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά «American Gods». Τον πατέρα του Γιάννη ενσαρκώνει ο Ντάγιο Οκενίγι.

Ο ίδιος ο Γιάννης αρκέστηκε στον ρόλο του executive producer σε μια ταινία που ακολουθεί τα βήματά του στους δρόμους της Αθήνας, στα Σεπόλια, στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα και στο κλειστό του Ζωγράφου, μέχρι την απογείωσή του στον θαυμαστό κόσμο του NBA. Η ελληνική εταιρία παραγωγής Faliro House συμμετέχει στην εκτέλεση της παραγωγής.

«ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ 2»

Στα τέλη του μήνα (28/6) μια άλλη μεγάλη παραγωγή εγκαθίσταται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι. Τυχεροί όσοι θα βρεθούν στην περιοχή καθώς δεν αποκλείεται να δουν κάποια στιγμή να κάνουν τις βουτιές τους δίπλα τους ο Ντάνιελ Κρεγκ ή ο Εντουαρντ Νόρτον. Ή να απολαμβάνουν το γεύμα τους πλάι στην Κέιτ Χάντσον ή την Τζανέλ Μονέ.

Ολοι αυτοί και πολλοί ακόμα συμμετέχουν στην ταινία «Στα μαχαίρια 2» όπου ο σπουδαίος Ντάνιελ Κρεγκ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα ακόμα έγκλημα. Οπως ακριβώς είχε κάνει και στην πρώτη ταινία της σειράς πριν από δύο χρόνια που είχε πετύχει τόσο εμπορική όσο και καλλιτεχνική επιτυχία.

Στο Πόρτο Χέλι τα γυρίσματα της ταινίας «Στα Μαχαίρια 2», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ

Το «Στα μαχαίρια 2» αλλά και η τρίτη ταινία της σειράς έχουν αγορασθεί από το Netflix έναντι 450 εκατ. δολαρίων και ο Ντάνιελ Κρεγκ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στη δεύτερη συνέχεια ως ντέτεκτιβ Μπενουά Μπλαν.

Σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον και δίπλα στον Ντάνιελ Κρεγκ θα δούμε, εκτός των Εντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Χάντσον και Τζανέλ Μονέ, τον υποψήφιο για Οσκαρ Λέσλι Οντομ τζ. και τον Ντέιβ Μποτίστα.

«CRIMES OF THE FUTURE»

Τον Αύγουστο ακολουθεί ο Ντέιβντ Κρόνεμπεργκ ο οποίος επέλεξε κι αυτός Ελλάδα για να γυρίσει τη νέα του ταινία. Με τίτλο «Crimes of the Future» ο Καναδός σκηνοθέτης επανέρχεται πίσω από τις κάμερες με μια ιστορία που εξελίσσεται στο κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει πλέον να ζουν στο συνθετικό περιβάλλον. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας καλλιτέχνης performance, ο Σολ Τένσερ, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες και πειραματίζεται για την τέχνη του με το σώμα του.

Το καστ της ταινίας είναι ζηλευτό. Δίπλα στον Βίγκο Μόρτενσεν πρωταγωνιστούν η Λέα Σεντού και η Κρίστεν Στιούαρτ – τρία από τα πιο περιζήτητα ονόματα στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα ο Μόρτενσεν ετοιμάζεται για την τρίτη του συνεργασία με τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ μετά τα «Το τέλος της βίας» (2005) και «Επικίνδυνες υποσχέσεις» (2007) όπου είχε αποσπάσει υποψηφιότητα για Οσκαρ α’ ερμηνείας. «Εχω ανοικτούς λογαριασμούς με το μέλλον», δηλώνει ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, ενώ ο πρωταγωνιστής του Βίγκο Μόρτενσεν έχει πει ότι πρόκειται για «σενάριο που ο Κρόνεμπεργκ έχει γράψει εδώ και πολύ καιρό αλλά ποτέ δεν το έκανε ταινία. Το αναμόρφωσε και τώρα το γυρίζει. Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω τι συμβαίνει, νομίζω ότι αυτή η ιστορία τον γυρίζει πίσω στις ρίζες του».

Την εκτέλεση παραγωγής έχουν οι «Αργοναύτες» του Πάνου Παπαχατζή που έχουν συνεργασθεί στο παρελθόν με τον παραγωγό της ταινίας, Ρόμπερτ Λάντος.

«Η Αθήνα είναι το κατάλληλο σκηνικό για την ταινία του Κρόνεμπεργκ καθώς είναι πολύ κοντά στο μοναδικό όραμά του για ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει στοιχεία του παρελθόντος», έχει τονίσει ο τελευταίος.

«JACK RYAN»

Στην Αθήνα το καλοκαίρι αναμένεται επίσης το συνεργείο για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής action σειράς «Jack Ryan» και πιο συγκεκριμένα του τρίτου κύκλου της. Η σειρά προβάλλεται στο Amazon και πρωταγωνιστεί ο Τζον Κραζίνσκι στον ρόλο του μυστικού πράκτορα της CIA που καταδιώκει τρομοκρατικές οργανώσεις. Θυμίζουμε ότι ο Τζον Κραζίνσκι είναι ο σκηνοθέτης του θρίλερ «Ενα ήσυχο μέρος Ι, ΙΙ» που (το δεύτερο) μόλις έκανε πρεμιέρα στα θερινά σινεμά.

Ο τρίτος κύκλος της τηλεοπτικής action σειράς «Jack Ryan» θα γυριστεί στην Αθήνα

Το αττικό τοπίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο ελληνικές ταινίες

Οσον αφορά στις ελληνικές παραγωγές που γυρίζονται αυτή την εποχή, δύο είναι εκείνες που ξεχωρίζουν. Πρώτη είναι η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα («Στρέλλα», «Xenia») με τίτλο «Dodo». Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται εντός Αττικής, έχουν ξεκινήσει στις 12 Απριλίου και συνεχίζονται με καθυστερήσεις λόγω COVID-19 έως τις 25 Ιουνίου.

Εντός Αττικής τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα με τίτλο «Dodo»

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει στο καστ του τους Τζομάνα Αλχασάν, Πολύδωρο Βογιατζή, Νίκο Γκέλια, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Σμαράγδα Καρύδη, Αχμάντ Κοντάρ, Τζεφ Μοντάνα, Κρις Ραντάνοφ, Αγγελο Παπαδημητρίου, Τζώρτζη Παπαδόπουλο, Μαριέλλα Σαββίδου, Ακη Σακελλαρίου, Αννα Τζωρτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, όπως επίσης και το… πουλί Dodo που έδωσε το όνομά του στον τίτλο της ταινίας.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας, «δεκατέσσερις άνθρωποι όλων των τάξεων, των ηλικιών, των εθνικοτήτων, θα βρεθούν εγκλωβισμένοι στο κτήμα της οικογένειας Καρακώστα, εκεί όπου σε δύο 24ωρα θα γίνει ο γάμος της κόρης τους με έναν πλούσιο κληρονόμο ως η τελευταία ελπίδα τους για να σωθούν από τη χρεοκοπία και την ελεύθερη πτώση τους στην ταξική πυραμίδα της χώρας. Δεκατέσσερις συμπρωταγωνιστές σε μια παράλογη τραγικωμωδία που εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών». Το «Dodo» αναμένεται το 2022.

«ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»

Η δεύτερη μεγάλη ελληνική παραγωγή είναι ασφαλώς το «Σμύρνη μου αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Τα γυρίσματα ξεκινούν σε δύο εβδομάδες στη Χίο και τη Μυτιλήνη, ενώ στο Νέο Φάληρο έχει ήδη ξεκινήσει το στήσιμο του σκηνικού όπου θα γυριστούν οι σκηνές της καταστροφής της Σμύρνης. Το κόστος παραγωγής φτάνει το δυσθεώρητο για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ και δίπλα στη Μιμή Ντενίση θα δούμε τους Κρατερό Κατσούλη, ΛεωνίδαΗ θεατρική επιτυχία της Μιμής Ντενίση (2) «Σμύρνη μου αγαπημένη» μεταφέρεται στον κινηματογράφο, με τη σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ (3) να συμμετέχει -μεταξύ άλλων- στο καστΚακούρη, Γιάννη Βογιατζή, Ταμίλλα Κουλίεβα, Χρήστο Στέργιογλου κ.ά. Την παραγωγή υπογράφει η Tanweer που ευελπιστεί να πετύχει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία μετά την «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή.

Η ταινία έρχεται στην επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και αφηγείται την ιστορία «της Φιλιώς Μπαλτατζή, μίας ηλικιωμένης Ελληνοαμερικανίδας, που σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών». Παίζει επίσης η σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook