Αυτές είναι οι τρεις διατροφικές συνήθειες που σας κλέβουν την ενέργεια

Ο μη επαρκής και κακός ύπνος και η δύσκολη καθημερινότητα είναι τα βασικά στοιχεία που συχνά μας κάνουν να νιώθουμε ότι δεν έχουμε ενέργεια.

Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι οι διατροφικές μας επιλογές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την ενεργητικότητά που έχουμε μέσα στην ημέρα. Υπάρχουν, λοιπόν διάφορες διατροφικές συνήθειες που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Δείτε τρεις από αυτές…

1. Απογευματινός καφές

Συνήθως αναζητούμε μια κούπα καφέ όταν νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν, όμως όταν καταναλώνεται αργά το απόγευμα ο καφές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, πυροδοτώντας έναν φαύλο κύκλο υπνηλίας και… αναζήτησης καφεΐνης!

2. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όμως είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε με τις ποσότητες όταν έχουμε μπροστά μας το σακουλάκι με τα αμύγδαλα! Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά κι έτσι σε υπερβολική ποσότητα επιβαρύνουν το στομάχι και δυσκολεύουν την πέψη.

3. Κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ τις βραδινές ώρες, καθώς διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου. Επίσης, όλα τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση, η οποία συνδέεται με το αίσθημα κούρασης και την έλλειψη συγκέντρωσης. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ περίπου 2-3 ώρες πριν κοιμηθείτε και φροντίστε να πίνετε πάντα νερό μαζί με το ποτό σας.

baby.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ