Αυτές είναι οι τιμές σε 870 προϊόντα πριν ξεκινήσει η Black Friday

Η Black Friday 2018 μπορεί να είναι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, ωστόσο οι προσφορές ξεκίνησαν στα καταστήματα από τη Δευτέρα.

Τα μεγάλα καταστήματα ξεκίνησαν ήδη τις εκπτώσεις, και οι δράσεις κορυφώνονται την ερχόμενη Παρασκευή.

H Black Friday είναι μία σημαντική ευκαιρία για τους καταστηματάρχες αλλά και για τους καταναλωτές να κάνουν αγορές σε συμφέρουσες αγορές.

Η Συνήγορος του Καταναλωτή και διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, Αθηνά Κοντογιάννη, με αφορμή και τη φετινή Black Friday, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν προκειμένου να συγκρίνουν τις τιμές και να είναι βέβαιοι ότι το κέρδος από την προσφορά είναι πραγματικό.

«Τυχόν εξωφρενικές προσφορές των ημερών πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και προγραμματισμό. Οι καταναλωτές, πριν ψωνίσουν, πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς, ήδη πριν ξεκινήσει η Black Friday, ώστε να μπορέσουν να συγκρίνουν τις τιμές στα είδη που έχουν επιλέξει και να είναι βέβαιοι ότι το όφελος από την προσφορά είναι πραγματικό».

Με αφορμή τη Black Friday και προκειμένου να αποφευχθούν παραπλανητικά φαινόμενα, αφενός, και αφετέρου να βοηθηθούν οι καταναλωτές στον προγραμματισμό τους, το Τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου κ’ Προστασίας Καταναλωτή διεξήγαγε έρευνα τιμών σε δείγμα προϊόντων τεχνολογίας.

Οι τιμές ελήφθησαν μέσω επιτόπιας έρευνας σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της Αθήνας αλλά και μέσω αποστολής στοιχείων τιμών από τις ίδιες τις εταιρείες εμπορίας. Οι εν λόγω τιμές είναι αυτές που ίσχυαν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και αφορούν σε περίπου 870 είδη κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων smart, tablets και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δηλαδή οι τιμές ίσχυσαν ένα 48ωρο πριν αρχίσει η Black Friday.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 870 ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ