Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις για Ασφαλιστικό και εισφορές – Δείτε τι θα πληρώνετε σε παραδείγματα

αυτές-είναι-οι-τελικές-ρυθμίσεις-για-α-984500
Copyright: Pixabay

Με το νέο ασφαλιστικό θεσπίζονται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής που ξεκινούν από τα 210 ευρώ και κλιμακώνονται έως την έκτη κατηγορία.

To OPEN TV και ο δημοσιογράφος Θόδωρος Βγενής παρουσίασαν κατά αποκλειστικότητα τις τελικές ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. Μάλιστα οι νέες ρυθμίσεις παρουσιάζουν ολική ανατροπή στο ύψος των εισφορών. Συγκεκριμένα με το νέο ασφαλιστικό θεσπίζονται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες ελεύθερης επιλογής που ξεκινούν από τα 210 ευρώ και κλιμακώνονται έως την έκτη κατηγορία.

Στη δεύτερη κατηγορία οι εισφορές φτάνουν τα 252 ευρώ, στην τρίτη τα 302, στην τέταρτη τα 363, στην πέμπτη τα 435 και στην έκτη τα 566. Για τους νέους ασφαλισμένους που έχουν 5 χρόνια ασφάλισης θα υπάρχει ειδικό ευνοϊκό καθεστώς με μηνιαίες εισφορές ύψους 126 ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 93 ευρώ αφορούν την κύρια σύνταξη. και τα 33 την υγεία. Με το νέο ασφαλιστικό όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η μηνιαία σύνταξη που θα λάβουν.

Μάλιστα ασφαλισμένος που θα επιλέξει να καταβάλει εισφορές 210 ευρώ το μήνα σε 40 χρόνια ασφάλισης θα λάβει σύνταξη 715 ευρώ. Σημαντική θα είναι η ανακούφιση που θα δουν και οι παράλληλα ασφαλισμένοι καθώς όσοι καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 210 ευρώ θα απαλλάσσονται από την εισφορά στο μπλοκάκι.

Σημειώνεται πως η κατώτατη εισφορά με το νόμο Κατρούγκαλου ήταν 185 ευρώ και με το νέο καθεστώς θα φτάσει τα 210 ευρώ. Σύμφωνα με τα παραδείγματα που περιέγραψε ο Θόδωρος Βγενής, εάν ένας ασφαλισμένος με 30.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο πλήρωνε το 2019 508 ευρώ σε εισφορές το 2020, εάν θέλει να πληρώνει σχετικά τα ίδια, θα πρέπει να επιλέξει την πέμπτη κλάση που είναι 435 ευρώ.

Αν ένας ασφαλισμένος με ετήσιες αποδοχές 10.000 ευρώ το 2019 πλήρωνε 254 ευρώ σε εισφορές, τώρα μπορεί να επιλέξει τη δεύτερη κλάση και να πληρώσει 252 ευρώ. Όπως ανέφερε ο Θόδωρος Βγενής το νομοσχέδιο με το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook