Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους παιδικούς σταθμούς

αυτές-είναι-οι-οδηγίες-του-εοδυ-για-την-1251657

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της χώρας (και μέσω αυτών και των φιλοξενούμενων παιδιών και των οικογενειών τους) σχετικά με την λειτουργία των Σταθμών κατά την τρέχουσα περίοδο, τα μέτρα πρόληψης της μδιασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή λειτουργία των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, λαμβάνοντας υπόψη τα μπρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και τα χαρακτηριστικά των παραλλαγών του ιού SARS-CoV-2 που επικρατούν.

Η συνέχιση της λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας–που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία στο Σταθμό είναι σημαντική για την παιδαγωγική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την μανάπτυξη δεξιοτήτων.

Επιπλέον, οι δημιουργικές σχέσεις με τα άλλα φιλοξενούμενα παιδιά και τους διδάσκοντες/παιδαγωγούς, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η πλήρης λειτουργία του Σταθμού είναι σημαντική και για τους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook