Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 μήνα προς μήνα

αυτές-είναι-οι-μεγαλύτερες-επιτυχίες-1370502

Η δεκαετία του ’80 είναι μουσικά η παρεξηγημένη δεκαετία. Ταυτόχρονα η κακή είδηση του aids κατακλύζει τα μέσα ενημέρωσης. Το ίδιο και η είδηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επέρχεται η λήξη του ψυχρού πολέμου μετά από συμφωνία των Ronald Reagan και Mikhail Gorbachev. Πέφτει το τοίχος του Βερολίνου.

Γίνεται το Live Aid προς βοήθεια της Αφρικής. Εμφανίζεται η Al Qaeda, ο Gorbachev φέρνει την περεστρόικα στην Σοβιετική Ένωση. Γίνεται η καταστροφή του Chernobyl. Αναπτύσσεται το διαδίκτυο. Εμφανίζονται οι συμβατοί με ΙΒΜ ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα Windows. H Αργεντινή εισβάλλει στα νησιά Falkland. Πόλεμος μεταξύ Ιράν-Ιράκ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνεται καθώς εντάσσεται σε αυτήν η Ελλάδα.

Η μουσική γίνεται πιο ποπ, πιο ηλεκτρονική, πιο ρυθμικά ρομαντική, με πολλά βρετανικά συγκροτήματα να παρουσιάζουν τους νέους ήχους των συνθεσάιζερς και των drum machines. Μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας ανήκουν σε μεγάλα ονόματα του διεθνούς πενταγράμμου, όπως οι: Michael Jackson, Queen, Blondie, ABBA, Diana Ross, Soft Cell, The Police, Earth, Wind & Fire, Toto, Steve Miller Band, Hall & Oates, David Bowie, Eurythmics, Billy Joel, Lionel Richie, Phil Collins, Tina Turner, Stevie Wonder, Wham!, Madonna, Foreigner, Bryan Adams, Whitney Houston, Europe, George Michael, Roxette, Prince και άλλοι.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook