Αυτές είναι οι ενέργειες του Δήμου Χανίων για τη στήριξη πολιτών στο lockdown – Δείτε εδώ αναλυτικά

αυτές-είναι-οι-ενέργειες-του-δήμου-χαν-1115744

Στο Zarpa Radio 89.6 και στην εκπομπή της Ανδρονίκης Κοκοτσάκη μίλησε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου σε αυτή την δεύτερη φάση του lockdown.

Η κυρία Ζερβουδάκη επεσήμανε ότι από τις 10 Μαρτίου ουσιαστικά η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση υγειονομικής δυσκολίας και η α’ φάση στήριξης των πολιτών από το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων λειτούργησε καλά. Έτσι και τώρα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή στήριξης στο τηλ. 2821341766 τις εργάσιμες ώρες και μέρες όπου ο κάθε πολίτης που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, είναι ανάπηρος ή τρίτης ηλικίας μπορεί να απευθύνεται σε αυτό το τηλέφωνο για φάρμακα, αγορά και διανομή τροφίμων ενώ τόνισε ότι η γραμμή λειτουργεί 9 με 3 γιατί ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του και μπορεί να τις προγραμματίσει.

«Υπάρχουν άνθρωποι έμπειροι, κοινωνικοί λειτουργοί που γνωρίζουν με ποιό τρόπο θα αντιμετωπίσουν την κάθε περίπτωση» τόνισε η κα Ζερβουδάκη

Ο συμβουλευτικός σταθμός συνεχίζει να λειτουργεί στο τηλ 2821054650 με ψυχολόγους έτοιμους να στηρίξουν ψυχολογικά τους συμπολίτες μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ «συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και ανταποκρίνεται σε ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν καμιά απολύτως βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα και «τρέχει «με ο,τι δυνάμεις έχει σε όποιο περιστατικό προκύψει.

Ο Ξενώνας αστέγων λόγω της υγειονομικής κρίσης θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ενώ η δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών είναι ήδη γεμάτη και θα δέχεται μόνο τα βαριά περιστατικά, δηλαδή περιπτώσεις γυναικών που απειλείται η ζωή τους.

Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί κανονικά και οι ενδιαφερόμενοι γράφουν στο δελτίο μετακίνησης τους ή σε μήνυμα το 2. Κλείνοντας τόνισε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται επί ποδός και δεν θα παίρνουν άδεια σε αυτή την περίοδο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές που δήλωσαν τον εαυτό τους στην βοήθεια του Δήμου σε αυτή την κρίση.

Σημείωση: Ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών επειδή είναι γεμάτος θα δέχεται ναι μεν τα βαριά περιστατικά αλλά σε άλλο χώρο που έχει βρει ο Δήμος γι’αυτόν τον σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook