Αυτές είναι οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

Κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες οι πλούσιες και ποικίλες εκδηλώσεις, που έχει προετοιμάσει ο Δήμος Χανίων, για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται τόσο κεντρικά όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, στοχεύουν κυρίως στην ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πάρτι, παιχνίδια, μουσικοκινητικά δρώμενα, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Χανίων γιορτάζει τα κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, όπου από τις 11.00 θα ξεκινήσει η γιορτή με χορούς, κρητικά και λαϊκά τραγούδια, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων, καθώς και ειδικά για τα παιδιά circus workshop (κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών, ξυλοπόδαρα, σχοινί ισορροπίας).

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων, το σύνολο των οποίων είναι δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο για όλους, έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, ώρα: 13.00, Βορινά σκαλιά Δημοτικής Αγοράς, Οι Καθ’ Ωδών με αποκριάτικη διάθεση:  Διασκεδάζουμε τραγουδώντας με την κεφάτη μουσική παρέα των Καθ’ Ωδών. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – Μουσική παρέα Καθ’ Ωδών.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, ώρα: 17.00, Πλατεία Κατεχάκη “Αποχαιρετάμε τον Βασιλιά Καρνάβαλο“. Τελετή λήξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Χανιώτικου Καρναβαλιού, πυροτεχνήματα, μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, μάγοι, κλόουν, μουσική και άλλα αποκριάτικα δρώμενα θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε μια ξέφρενη αποκριάτικη γιορτή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.

Κυριακή 01 Μαρτίου 2020, ώρα:13.00: “Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2020”. Το παιχνίδι – θεσμός της Αποκριάς θα πραγματοποιηθεί και φέτος και οι συμμετοχές θα ξεκινήσουν άμεσα! Για να λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της Αποκριάς, χρειάζεται να φτιάξετε την ομάδα σας, η οποία μπορεί να αποτελείται από όσα άτομα θέλετε, να ορίσετε έναν αρχηγό της ομάδας, ο οποίος θα είναι πάνω από 18 ετών, να έχετε μεταφορικό μέσο (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο ή και τα τρία) και να δηλώσετε συμμετοχή στο 28210 52010. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων –  Super F.M.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020, ώρα: 12.00, Παιδική Χαρά Κόκκινο Μετόχι: Αποκριάτικο πάρτι. Αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους με πολύ χορό, μουσική, face – painting, αποκριάτικο τρενάκι και παιχνίδια στο φουσκωτό κάστρο. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κόκκινου Μετοχίου “Ο Άγιος Παντελεήμονας”, Δήμος Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 11.00: Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.  Γιορτάζουμε τα κούλουμα με χορούς και τραγούδια, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων.

Καθαρή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2020, ώρα 17.00: Κάψιμο καμήλας στις Στέρνες. Αναβίωση του εθίμου της καμήλας, η οποία θα περιφέρεται στους δρόμους του χωριού και αφού ολοκληρώσει τη βόλτα της θα επιστρέψει στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Στερνών, όπου θα καεί με χορούς, τραγούδια, νηστίσιμα εδέσματα και μαγικά κόλπα για τα μικρά παιδιά. Διοργάνωση: Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Στερνών Ακρωτηρίου ‘Μινώα’ –  Τοπική Κοινότητα Στερνών – Δήμος Χανίων. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό πρόγραμμα, αλλά μήπως να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς για μερικές ακόμα εβδομάδες, μέχρι να δούμε την εξέλιξη του κορονοϊού? Λέμε τώρα, μιας και ήρθε ήδη στο νησί μέσα από τις μοναδικές, και εντελώς αφύλακτες, 2-3 εισόδους…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ