Αυτές είναι οι 5 top πλαστικές επεμβάσεις που προτιμούν οι άνδρες

αυτές-είναι-οι-5-top-πλαστικές-επεμβάσεις-886091

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνδρες που επιλέγουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Society of Plastic Surgeons.

Εξαιτίας αυτής της αυξητικής τάσης η πλαστική χειρουργική αποτελεί πια ένα κοινό αίτημα καθώς πολλοί άνδρες σκέφτονται ότι με μια χειρουργική βοήθεια μπορούν να απαλλαγούν π.χ. από το σωσίβιο και να γλιτώσουν από την «κοιλίτσα» για πάντα.

«Προφανώς οι άνδρες δεν αντιμετωπίζουν τις ίδιες σωματικές αλλαγές όπως αυτές που βιώνουν οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη και την μετέπειτα περίοδο, αλλά ο τρόπος ζωής τους αλλάζει και αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή τους», δηλώνει ο Δρ. Alan Matarasso, πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών. «Τα μοτίβα διατροφής και άσκησης παρουσιάζουν διακυμάνσεις και συχνά δεν κοιμούνται επαρκώς. Οι περισσότεροι άνδρες παρατηρούν τις αλλαγές στο σώμα τους εξαιτίας της γήρανσης ή της πατρότητας. Το σώμα τους αρχίζει να αλλάζει στις δεκαετίες των 30 και των 40» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών περισσότερες από 1.3 εκατομμύρια πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες την περασμένη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση κατά 29% από το 2000. Οι συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προτίμησαν οι άνδρες το 2018 είναι:

  • Ρινοπλαστική
  • Βλεφαροπλαστική
  • Λιποαναρρόφηση
  • Επέμβαση μείωσης στήθους (για αντιμετώπιση γυναικομαστίας)
  • Εμφύτευση μαλλιών

Ο Δρ. Matarasso δήλωσε πως όλο και περισσότεροι άνδρες επιδιώκουν την πλαστική χειρουργική για να τους βοηθήσει επαγγελματικά καθώς νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον εργασιακό τους χώρο μετά το χειρουργείο.

Όσον αφορά το botox, σχεδόν μισό εκατομμύριο θεραπείες botox πραγματοποιήθηκαν σε άνδρες τον περασμένο χρόνο και περισσότεροι από 100.000 άνδρες στις ΗΠΑ έκαναν τις ενέσεις για να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook