Αυτές είναι οι 3 τροφές από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνετε

αυτές-είναι-οι-3-τροφές-από-το-χριστουγε-479393

Χριστούγεννα και τα φαγητά που μένουν είναι πάντα… πολλά! Ποια πρέπει να ξαναζεσταίνουμε όμως και ποια όχι;

Το ξαναζεσταμένο φαγητό έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να τρώμε πάντα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται ποτέ;

Οι 3 τροφές που ακολουθούν, αν δεν αποθηκευτούν σωστά και ξαναζεσταθούν τότε μπορεί τρώγοντάς τες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

Μανιτάρια Τα μανιτάρια συνδέονται περισσότερο με τα ζώα παρά με τα φυτά λόγω του ότι ανήκουν στο βασίλειο των μυκήτων. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β και πρωτεΐνη. Τα μανιτάρια, λοιπόν, πρέπει να τα τρώτε φρεσκομαγειρεμένα και να μην τα αφήνετε για την επόμενη μέρα. Αν παρόλα αυτά σας έχουν μείνει μερικά μανιτάρια, φάτε τα κρύα ή βγάλτε τα από το ψυγείο νωρίτερα και φάτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πατάτες Οι πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται σωστά έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να πάθετε τροφική δηλητηρίαση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τις πατάτες σας στο ψυγείο χωρίς να τις αφήσετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά μπορεί να αναπτύξουν ένα σπάνιο βακτήριο αρκετά επικίνδυνο. Μετά το μαγείρεμα, λοιπόν, βάλτε τις πατάτες σας κατευθείαν στο ψυγείο.

Σέλινο, σπανάκι και παντζάρι Όσο περίεργο κι αν σας ακούγετε τα κομμένα λαχανικά μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύξουν βακτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα ξαναζεσταίνετε μετά το μαγείρεμά τους. Ζεσταίνοντάς τα ξανά μπορεί να αναπτύξουν κάποιες ουσίες που θα τα κάνουν τοξικά. Επομένως, ζεστάνετε το υπόλοιπο φαγητό σας και αφήστε τα λαχανικά σας κρύα.

Πηγή: spirosoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook