Αυτά ήταν τα όπλα του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια

αυτά-ήταν-τα-όπλα-του-διπλού-φονικού-στ-1038712

Τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια, ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τους κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, δηλαδή επτά από το όπλο Καλομοίρη και ένας από το όπλο Ξυλούρη

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ελέγχων έδειξαν ότι επτά κάλυκες προέρχονταν από το 9×17 και ένας κάλυκας από το 9×19.

Τα πρώτα αποτελέσματα της βαλλιστικής παράλληλα καταδεικνύουν ότι: 
1ον: Το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη είναι πράγματι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στον τόπο του μακελειού καθώς υπήρχε ισχυρισμός από την πλευρά Καλομοίρη για το ενδεχόμενο να παραδόθηκε ψεύτικο πειστήριο, άλλο όπλο δηλαδή, για να μην υπάρξει ταυτοποίηση. Και αυτό διότι η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο Γ. Ξυλούρης δεν πυροβόλησε.

2ον: Προκύπτει ξεκάθαρα επίσης ότι το όπλο του Γιώργη Ξυλούρη πυροβόλησε. Ο κάλυκας 9×19 ταυτοποιείται με το πιστόλι Glock που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων ο αδερφός του το μεσημέρι της 4ης Μαίου.

Ωστόσο το πλέον κρίσιμο στοιχείο που αναμένεται είναι, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, η ανίχνευση DNA στις τέσσερις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο της διπλής αιματοχυσίας.

Ζητούμενο είναι να ανιχνευθεί το DNA του άτυχου μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη και να προσδιοριστεί η βολίδα που τον έπληξε και κατ’ επέκταση το όπλο από το οποίο πυροδοτήθηκε.

Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη

Οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρηκ. Γιώργος Κοκοσάλης, Σπύρος Βρέντζος και Μενέλαος Ξυλούρης, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της ταυτοποιήσης των δύο όπλων, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιούν τα δύο όπλα  με τους κάλυκες που αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο του τραγικού συμβάντος. Περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα. Αν πράγματι αληθεύουν τα όσα πληροφορούμαστε τότε κάποιοι, οι οποίοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε «μούφα» όπλο, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.   Η οικογένεια Ξυλούρη δεν έχει να φοβηθεί ή να κρύψει κάτι. Ζητά μόνο την ανάδειξη της αλήθειας στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργη. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, όμως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook