Αυτά είναι τα Σωματεία των Χανίων που συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απριλίου

αυτά-είναι-τα-σωματεία-των-χανίων-που-σ-1411219

Το Σωματείο Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία κατά της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία των Χανίων καλούν την Παρασκευή 1/4 στις 11:00 για κινητοποίηση στην ΔΕΗ, την Δευτέρα 4/4 στις 18:00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς για μηχανοκίνητη πανεξόρμηση για την προπαγάνδιση της απεργίας και την Τετάρτη 6 Απριλίου για την απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία της αγοράς.

Αναλυτικότερα, τα Σωματεία αναφέρουν τα εξής:

Τα σωματεία που υπογράφουν αυτήν την ανακοίνωση καλούν τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, τον Χανιώτικο λαό, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη. Με όπλο την αισιοδοξία από την μεγάλη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη και την μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων ρίχνουμε όλες οι δυνάμεις για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας.

Ήδη έχουμε βρεθεί μαζί σε πολλούς αγώνες το τελευταίο διάστημα:

  • Στις απεργιακές μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους
  • Στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας και μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών μας.
  • Για την στήριξη των μεγάλων αγώνων στην ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας, στην COSCO, στα e-Food.

Τώρα που η επίθεση σε όλα τα δικαιώματα μας κλιμακώνεται, τώρα που το ζήτημα της διαβίωσης των συναδέλφων μας είναι προ των πηλών, Τώρα πρέπει να δοθεί μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση.

Δεν έφταναν η ακρίβεια που πλήττει το κουτσουρεμένο εισόδημά μας, η επίθεση στα δικαιώματά μας από την εργοδοσία, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί από την πανδημία, τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται στον πόλεμο που μακελεύει το λαό της Ουκρανίας.

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο. Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  • Καμία εμπλοκή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στην χώρα μας
  • Μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, Γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και μείωση της τιμής της ενέργειας.
  • Υπογραφή ΓΣΣΕ και κλαδικών συμβάσεων με γενναίες αυξήσεις στα μεροκάματα, επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού σε δημόσιο και συνταξιούχους, υλοποίηση των διεκδικήσεων των σωματείων για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ωρών & συνθηκών εργασίας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook