Αυτά είναι τα πιο υγιεινά τρόφιμα για να τρώμε κάθε μέρα

αυτά-είναι-τα-πιο-υγιεινά-τρόφιμα-για-ν-1701219

Το ξέρατε ότι η υγεία μας -ψυχική και σωματική- εξαρτάται κατά πολύ από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε; Το μικροβίωμα του εντέρου -τα βακτήρια και τα μικρόβια στον πεπτικό σας σωλήνα- έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της γνωστικής υγείας, του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη και της ψυχικής υγείας. Αν θρέφεις το στομάχι σου με τις κατάλληλες τροφές, τότε το κρατάς υγιές και «χαρούμενο», συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη υγεία του οργανισμού σου.

Μια αμερικάνικη έρευνα αποκαλύπτει ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα αποτελέσματά της δεν μας ξαφνιάζουν. Είναι οι φυτικές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι που κατανάλωναν πάνω από 30 διαφορετικές φυτικές τροφές την εβδομάδα, παρουσίασαν μεγαλύτερη ποικιλία μικροοργανισμών στο μικροβίωμα του εντέρου τους σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν 10 ή λιγότερες. Να σημειωθεί ότι η μείωση της ποικιλίας των καλών βακτηρίων και μικροοργανισμών στο μικροβίωμα του εντέρου συνδέεται με εντερικές αλλά και νευρολογικές ή μεταβολικές διαταραχές.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο «φυτικές» τροφές; Δεν εννοούμε μόνο τα λαχανικά και τα φρούτα. Στη γενικότερη έννοια «φυτικές» εντάσσονται και οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης. Τα πιο ευεργετικά είναι εκείνα που είναι πλούσια σε πρεβιοτικές φυτικές ίνες, όπως το σπανάκι -και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά-, η βρώμη, τα όσπρια και τα βατόμουρα. Η κατανάλωσή τους ευνοεί τα καλά βακτήρια του μικροβιώματος, εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Επομένως, οι ειδικοί συστήνουν ότι όσο περισσότερα φυτικά τρόφιμα εντάσσουμε καθημερινά στη διατροφή μας, τόσο θωρακίζουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις παθολογικές αλλά και ψυχικές ασθένειες. Γι’ αυτό άλλωστε και η vegan διατροφή δεν αποτελεί μόνο μια μόδα ή τάση αλλά και μια στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook