Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού

αυτά-είναι-τα-πιο-βρώμικα-αντικείμενα-990030

Σκουπίζεις, ξεσκονίζεις, πλένεις, καθαρίζεις σχολιαστικά για να είναι το σπίτι καθαρό. Και είναι. Είναι; Είσαι σίγουρος πως με την τακτική καθαριότητα έχεις «εξολοθρεύσει» τα μικρόβια και τις βρωμιές;

Γιατί, έχει υπόψη σου πως στο σπίτι υπάρχουν συγκεκριμένα αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα και αποτελούν αγαπημένη «γωνιά» των μικροβίων. Μάλιστα, πολλοί από εμάς ενδεχομένως να μην έχουμε καν σκεφτεί πόσο «ύπουλα» μπορεί να είναι και να μην τα καθαρίζουμε όσο τακτικά χρειάζεται.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ένα σπίτι:

Το τηλεκοντρόλ

Για πολλούς είναι το νούμερο ένα βρώμικο αντικείμενο. Και σίγουρα αυτό που δεν μας πάει και πολύ το μυαλό πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί. Το τηλεκοντρόλ, λοιπόν, το χρησιμοποιούν όλοι, το πιάνουν συνεχώς πολλά χέρια, ενώ σπάνια το χρησιμοποιούμε έχοντας προηγουμένως πλύνει τα χέρια. Επίσης, ακόμη πιο σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να το απολυμάνουμε.

Το σταθερό τηλέφωνο

Αυτή και είναι εστία μικροβίων, που το στέλνει και ψηλά στη λίστα με τα πιο βρωμερά αντικείμενα. Κι αυτό διότι το πιάνουν πολλά χέρια, το ακουστικό έρχεται πολύ κοντά με τη στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα αν δεν το απολυμαίνετε καθημερινά  να κάνουν πάρτι τα μικρόβια.

Το σφουγγάρι των πιάτων

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο καθώς και η μόνιμη υγρασία αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης μικροβίων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε μήνα.

Το ποτήρι της οδοντόβουρτσας

Ακόμη ένα αντικείμενο που ενδεχομένως δεν μας πάει ο νους πως αποτελεί αγαπημένο μέρος των μικροβίων. Ωστόσο, όταν βάζουμε την οδοντόβουρτσα βρεγμένη μέσα στο ποτήρι, το νερό συσσωρεύεται και μένει εκεί, αποτελώντας πηγή μικροβίων. Γι’ αυτό και θα πρέπει και συχνά να το καθαρίζεται και να το αλλάζετε πιο

Το στρώμα

Κι, όμως, και το στρώμα αν δεν το καθαρίζετε και από τις δύο πλευρές μία φορά τον μήνα ή δεν το αερίζετε συχνά, μπορεί να αποτελέσει αγαπημένο σημείο των βακτηρίων.

Τα πόμολα

Και σε αυτό το σημείο φιλοξενούνται μικρόβια, αφού τα πιάνουν συνέχεια διάφορα χέρια.

baby.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook