Aυτά είναι τα πιο παράξενα εμβολιαστικά κέντρα στον κόσμο

aυτά-είναι-τα-πιο-παράξενα-εμβολιαστικ-1290152

Ο εμβολιασμός στα πιο ασυνήθιστα μέρη του κόσμου!

Τα εμβόλια μπήκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού πριν από έναν χρόνο και σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Economist, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως.

Οι περισσότερες χώρες έχουν τη δική τους «στρατηγική» γύρω από το πρόγραμμα εμβολιασμού, διοργανώνοντας καμπάνιες ενημέρωσης, προσαρμόζοντας τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία με γνώμονα τα ποσοστά εμβολιασμού, αλλά και καθιστώντας τον υποχρεωτικό για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Πολλά κτήρια μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινού για εμβολιασμό, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους χωρίς μεγάλη αναμονή.

Ωστόσο, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να επισκεφτεί… το κάστρο του Δράκουλα και να αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό!

Υπάρχουν αρκετά «περίεργα» μέρη στον κόσμο που μπορεί να εμβολιαστεί κανείς, ξεκινώντας από τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ρουμανίας.

 

Τον περασμένο Μάιο, η κυβέρνηση της Ρουμανίας, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους Ρουμάνους να εμβολιαστούν, δημιούργησε ένα εμβολιαστικό κέντρο για την Covid-19 στο «Bran Castle» στην περιοχή της Τρανσυλβανίας.

Παράλληλα, το όλο εγχείρημα έδωσε την ελπίδα ότι θα φέρει περισσότερους τουρίστες στο φημισμένο κάστρο στα Καρπάθια Όρη, όπου ο αριθμός των επισκεπτών είχε μειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το διάσημο κάστρο της Ρουμανίας έχει συσχετιστεί με τον βρικόλακα κόμη Δράκουλα του Στόκερ, επειδή πιστεύεται – χωρίς να έχει αποδειχτεί ωστόσο – ότι φιλοξενούσε τον διαβόητο Πρίγκιπα Βλαντ, στον οποίο βασίστηκε ο Δράκουλας.

Δείτε βίντεο από τον εμβολιασμό στο Κάστρο του Δράκουλα:

Άλλα ασυνήθιστα μέρη για εμβολιασμό

– Κάτω από μια τεράστια φάλαινα στο μουσείο φυσικής ιστορίας (το συστήνει και ο Neil deGrasse Tyson!)

– Σε κλαμπ

– Σε πολιτισμικά κέντρα

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook