Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Σχεδόν παντού με rapid test – Πότε θα τεθούν σε εφαρμογή

αυτά-είναι-τα-νέα-μέτρα-για-τους-ανεμβο-1217832

Η εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 6.700 νέες μολύνσεις covid-19 στην Ελλάδα και η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, φέρνουν νέα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε έκτακτες ανακοινώσεις για τα μέτρα, ενώ έκανε γνωστό πως την Παρασκευή (5/11) ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της 3ης δόσης για όλους άνω των 18 ετών και έχουν περάσει 6 μήνες.

Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε μέτρα για τους ανεμβολίαστους από το Σάββατο (6/11) τα οποία είναι:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που εργάζονται στους χώρους λατρείας, θα πρέπει να κάνουν, πλέον, δύο (από ένα που ισχύει σήμερα) rapid ή μοριακό τεστ την εβδομάδα. Γεγονός, το οποίο σημαίνει αύξηση του κόστους κατά 40 ευρώ το μήνα.
  • Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα, σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες όπως τα κομμωτήρια.

-Εξαίρεση αποτελούν σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και χώρους λατρείας

  • Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα και δεν θα υπάρχει καμία ανοχή. Διπλασιάζονται τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 ημέρες «λουκέτο».

 

3 thoughts on “Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Σχεδόν παντού με rapid test – Πότε θα τεθούν σε εφαρμογή

  1. βλεπουν οτι τελειωνει το πανηγυρακι της μασας που ονομασανε «πανδημια κοβιντ» αφου ερχεται το μερκ, και σου λεει οτι βγαλουμε μεχρι τοτε.
    κουνια που σας κουναγε φασισταρια, στον υπολοιπο -καλο- κοσμο η πανδημια εχει παρει πουλο κι εσεις στο ελαντισταν τωρα την ανακαλυπτετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook