Εστίαση – Τουρισμός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η σημερινή ημέρα βρίσκει πέντε νησιά στην Ελλάδα με νέα μέτρα, καθώς βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ καταγράφονται πολλά ενεργά κρούσματα σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο στην Κρήτη, Μύκονο, Ίο, Σαντορίνη και Πάρο υπάρχουν νέοι περιορισμοί που αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ενώ μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ με στόχο τους εκτεταμένους ελέγχους στους κατοίκους.

Από σήμερα λοιπόν, Σάββατο 17 Ιουλίου, θα γίνεται χρήση υποχρεωτικού self test και rapid test όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η υποχρέωση για testing 2 φορές την εβδομάδα -μία με τη μέθοδο του self test και μία με rapid- αφορά και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, όπως η επιβολή τοπικών lockdown.

Χαρακτηριστικά, έχει αναφέρει τα εξής:

«Στις περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό
Επόμενο άρθροΚρήτη | Σφράγισαν δύο μπαρ για όρθιους πελάτες – Και χρηματικά πρόστιμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ