Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ – Ποιες οι διαφορές από τα προηγούμενα

Τα νέα τραπεζογραμμάτια που θα ολοκληρώσουν την σειρά “Ευρώπη” αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019. Η ανανέωση στον σχεδιασμό αφορά τα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 5, 10, 20 και 50 ευρώ. Όσον αφορά τα  χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ  διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη εξακρίβωση γνησιότητας τους.

Στο ολόγραμμα, στο επάνω μέρος της λωρίδας -ασημί χρώματος- υπάρχουν μικρά σύμβολα του ευρώ (€) που κινούνται γύρω από τον αριθμό της αξίας και γίνονται πιο καθαρά στο άμεσο φως. Στην συγκεκριμένη λωρίδα χρώματος εμφανίζεται επίσης η προσωπογραφία της Ευρώπης, η βασική εικόνα που απεικονίζει τον αντίστοιχο αρχιτεκτονικό ρυθμό και ένα μεγάλο σύμβολο του ευρώ (€).

Στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ εμφανίζεται επίσης ένας βελτιωμένος αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. Παρόλο που ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα παρουσιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη», στη βελτιωμένη αυτή μορφή εμφανίζονται επίσης σύμβολα του ευρώ (€) μέσα στους αριθμούς της αξίας.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ διαφέρουν σε μέγεθος από τα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ της πρώτης σειράς. Και οι δύο ονομαστικές αξίες έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ. Ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο – όσο μεγαλύτερο είναι το τραπεζογραμμάτιο, τόσο υψηλότερη είναι η αξία του.

Καθώς τα τραπεζογραμμάτια των 50, 100 και 200 ευρώ έχουν πλέον το ίδιο πλάτος, η διαχείριση και η επεξεργασία τους από τα μηχανήματα καθίσταται ευκολότερη. Επίσης, θα ταιριάζουν καλύτερα στο μέγεθος των πορτοφολιών και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς θα φθείρονται λιγότερο. Τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν επίσης και μηχαναγνώσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Σ’ αυτά των 100 και 200 ευρώ, τα εν λόγω χαρακτηριστικά έχουν ενισχυθεί, ενώ έχουν προστεθεί νέα με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία και εξακρίβωση της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ