Αυτά είναι τα μέτρα στην εστίαση που εξετάζονται για το Πάσχα – Τα τρία σενάρια

Σε λίγες εβδομάδες είναι το Πάσχα 2022, το πρώτο -μετά από τρία ολόκληρα χρόνια- χωρίς περιορισμούς στις μετακινήσεις και lockdown. Τα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να αδειάσουν και η επαρχία να γεμίσει ξανά από κόσμο, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να έχουν καταργηθεί τα μέτρα στην εστίαση, γεγονός που θα σημάνει και τη μεγάλη επιστροφή των ανεμβολίαστων στη διασκέδαση από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά.

Ένας πρώτος σχεδιασμός έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή και, σύμφωνα με αυτόν, τρία είναι τα πιθανά σενάρια για τα μέτρα που θα ισχύουν το Πάσχα. Αυτά είναι:

Το πρώτο σενάριο

Στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης επιτρέπονται όλοι -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test είτε από τη Μεγάλη Τρίτη 18 Απριλίου. Θα συνεχίσει ωστόσο να ισχύει ο αποκλεισμός στους κλειστούς χώρους όσων δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή την αναμνηστική δόση.

Το δεύτερο σενάριο

Πιθανότατα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εστίαση να πάει για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, που σημαίνει ότι το Πάσχα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε στην εστίαση χωρίς αρνητικό rapid test αλλά ούτε και στους κλειστούς χώρους.

Το τρίτο σενάριο

Φαίνεται, μέχρι στιγμής, πως είναι και το πιο απίθανο, ειδικά για να ισχύσει πριν το Πάσχα. Σύμφωνα με αυτό, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν και στους κλειστούς χώρους της εστίασης χωρίς πιστοποιητικά ή rapid test. Αν αυτό γίνει από τις 2 Μαΐου, θα είναι γιατί ο καιρός ανοίγει και ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες κάποιος να καθίσει μέσα.

Τι θα γίνει με τα rapid test στο λιανεμπόριο το Πάσχα
Τα rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανικού εμπορίου φαίνεται ότι τελειώνουν. Το πλάνο της άρσης των μέτρων προβλέπει επίσης την κατάργησή τους και για αυτόν τον κλάδο, που αν ισχύει από τη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια χωρίς περιορισμούς. Θα παραμείνει ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η μάσκα, η οποία όμως δεν αποκλείεται να είναι προαιρετική από τις αρχές Μαΐου.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ