Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο και ακυρώνουν την άσκησή σου

αυτά-είναι-τα-λάθη-που-κάνεις-μετά-το-γυ-1313437

Οι έρευνες το πιστοποιούν με επιχειρήματα. Όσοι όμως αγαπούν την άσκηση και την έχουν κάνει κομμάτι της ζωής τους το πιστοποιούν μέσα από το παράδειγμα της ζωής τους. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά νιώθουν πιο συχνά γεμάτοι με τη χαρά της ζωής.

Επίσης, η άσκηση βελτιώνει την υγεία μας, ωστόσο υπάρχουν υπάρχουν κάποια λάθη που κάποιοι από εμάς κάνουν μετά το γυμναστήριο, τα οποία καθιστούν την προπόνησή μας λιγότερο αποτελεσματική.

Επειδή θέλουμε να έχεις όσο το δυνατόν πιο παραγωγικές προπονήσεις, ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα λάθη.

1. Δεν τρως

Η άσκηση κάνει τους μυς να τεντώνονται και να χρησιμοποιούν γλυκογόνο για να τροφοδοτήσουν το σώμα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γρήγορη αναπλήρωση του γλυκογόνου είναι τόσο σημαντική.

Δοκίμασε να φας ένα γεύμα αποτελούμενο από πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες, όχι περισσότερο από 30 λεπτά μετά την προπόνηση.

Όχι μόνο θα επαναφέρεις τους μυς σου με την κατανάλωση πρωτεϊνών, αλλά θα πάρεις επίσης τις θερμίδες που θα χρειαστείς για να ανακτήσεις τα επίπεδα γλυκογόνου χωρίς να αισθάνεσαι εξαντλημένη. Προτίμησε μερικά φρούτα και γάλα ή κρέας.

2. Δεν ενυδατώνεσαι σωστά

Το σώμα σου χρησιμοποιεί νερό για να εκπληρώσει όλες τις βιολογικές λειτουργίες του, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αντικαταστήσεις το νερό που έχασες κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ενώ τα ενεργειακά ποτά μπορεί να είναι εντάξει πριν από την προπόνηση, για να αυξήσεις την απόδοσή σου, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τείνουν να αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τη γλυκόζη στο αίμα.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν επιτρέπουν στο σώμα σου να επανέλθει γρήγορα στα φυσιολογικά επίπεδα, οπότε είναι καλύτερο να τα παραλείψεις ώστε να διατηρήσεις όλα τα οφέλη για την υγεία που απέκτησες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

3. Δεν φοράς ζεστά ρούχα

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όλη η προσπάθεια κάνει τη θερμοκρασία του σώματος να αυξάνεται. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να μείνεις μόνο με το t-shirt σου, αλλά το σώμα σου προσπαθεί σκληρά τώρα για να ανακάμψει από την πίεση που μόλις πέρασε.

Φορώντας πολύ ελαφριά ρούχα θα είσαι περισσότερο επιρρεπής σε έναν ιό ή ένα κοινό κρυολόγημα. Εάν γυμνάζεσαι για να παραμείνεις υγιής και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, προτίμησε τα ρούχα που θα σε κρατήσουν ζεστό, ειδικά το χειμώνα, μέχρι να αισθανθείς ότι το σώμα σου έχει φτάσει σε κανονική θερμοκρασία.

4. Δεν κάνεις ντους

Μετά την προπόνηση, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, οπότε αν χρειαστείς ένα δροσερό ντους μην κάνεις τον εαυτό σου να περιμένει. Ένα δροσερό ντους βοηθά στη διαδικασία αποκατάστασης των μυών σου.

Μειώνει την πόνο και βοηθά τους μυς να επανέλθουν γρηγορότερα, γεγονός που θα σε αφήσει πιο έτοιμη για μια καλύτερη προπόνηση την επόμενη μέρα. Επιπλέον, η άσκηση κάνει το δέρμα σου πιο υγιές, αλλά αν δεν κάνεις ντους, θα αφήσεις όλα αυτά τα βακτηρίδια να αναπτυχθούν στο δέρμα σου.

5. Αγχώνεσαι υπερβολικά

Προσπάθησε να χαλαρώσεις μετά το γυμναστήριο. Το άγχος επηρεάζει την ικανότητά σου να φέρεις εις πέρας πλήρως το πρόγραμμά σου.

Επίσης, σε κάνει λιγότερο επιρρεπή στην άσκηση τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χάσεις την όρεξή σου και να διακόψεις τα οφέλη της ενέργειας, που προκύπτουν από την τακτική άσκηση.

Ο ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια, τους φίλους ή ένα χόμπι είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσεις τα επίπεδα άγχους.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook