Αυτά είναι τα διακοσμητικά λάθη που μπορείτε να διορθώσετε σε 15 λεπτά

αυτά-είναι-τα-διακοσμητικά-λάθη-που-μπ-1357642

Είναι πανεύκολο -εφόσον δεν είστε ειδικοί- να κάνετε μερικά διακοσμητικά λάθη. Και μπορεί τα περισσότερα από αυτά να είναι δύσκολο να διορθωθούν, υπάρχουν όμως και κάποια πιο απλά λάθη που κάνετε και μπορείτε να διορθώσετε σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Δείτε ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσετε!

Έργα τέχνης

Ένα κοινό «λάθος» που κάνουν πολλοί είναι ότι πιστεύουν πως ένας μικρός χώρος μπορεί να έχει μόνο μικρά σε μέγεθος έργα τέχνης. Τα μεγάλα έργα τέχνης, όμως, όπως εξηγούν και οι ειδικοί προσθέτουν οπτικό ενδιαφέρον, υφή και χρώμα στον χώρο. Επιπλέον, όταν μπαίνετε στη διαδικασία να κρεμάσετε έργα τέχνης μην τα βάζετε ούτε πολύ χαμηλά ούτε πολύ ψηλά. Φροντίστε να μπορεί να τα δει στην ευθεία του ένας άνθρωπος μετρίου αναστήματος.

Φωτισμός

Τα περισσότερα δωμάτια έχουν ένα κεντρικό φωτιστικό στη μέση περίπου του δωματίου που κρέμεται από το ταβάνι. Αν θέλετε να κάνετε ένα δωμάτιο ή έναν χώρο γενικότερα να ξεχωρίσει θα πρέπει να βάλετε φωτισμό σε διαφορετικά ύψη και διαφορετικές γωνίες: ένα φωτιστικό στο ταβάνι, ένα επιδαπέδιο, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ό,τι άλλο νομίζετε ότι θα μπορούσε να ζεστάνει τον χώρο σας. Όσο οικονομική και να είναι η διακόσμηση του σπιτιού σας, μπορείτε να το κάνετε άμεσα να δείξει πιο ζεστό και φιλόξενο προσθέτοντας οικονομικές αλλά όμορφες πηγές φωτός σε διάφορα σημεία του. Θα το προσέξουν όλοι.

Tip: Αλλάξτε τις λάμπες που ήδη έχετε με άλλες που βγάζουν πιο απαλό φως για να δημιουργήσετε μια όμορφη, ζεστή λάμψη και χρησιμοποιείτε ντίμερ για το κεντρικό φωτιστικό έτσι ώστε να ρυθμίζετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας όπως εσείς την θέλετε κάθε στιγμή της ημέρας.

Τοποθέτηση επίπλων

Οι καλύτεροι διακοσμητές στον κόσμο συμφωνούν πως κάνοντας μια αλλαγή στον τρόπο που έχετε τοποθετήσει τα έπιπλά σας στον χώρο θα διαπιστώσετε ότι αλλάζει εντελώς ο χώρος σας. Κάντε διάφορες δοκιμές, μετακινήστε τα έπιπλά σας σε διάφορα σημεία και μην τα κολλάτε στους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπετε στον χώρο σας να αναπνέει.

Τάξη και οργάνωση

Η είσοδος του σπιτιού είναι αυτή που προσελκύει την περισσότερη ακαταστασία πράγμα που δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση σε όποιον πρωτομπαίνει στο σπίτι σας. Επιλέξτε λειτουργικά κομμάτια για να έχετε πάντα τακτοποιημένα τα κλειδιά, τα παπούτσια και τις τσάντες σας στην είσοδο του σπιτιού. Έπειτα προσθέστε ενδιαφέρον στον χώρο με ένα όμορφο χαλάκι με σχέδια, έναν καθρέφτη που θα ομορφύνει και θα μεγαλώσει τον χώρο. Για τους περισσότερους διακοσμητές η μεγαλύτερη ακαταστασία συγκεντρώνεται στα ανοιχτά ράφια. Χρησιμοποιήστε τα ράφια σας ως μια διακοσμητική ευκαιρία. Τοποθετήστε όμορφα τα βιβλία σας και διακοσμήστε τα ράφια σας με βάζα, καδράκια και ό,τι άλλο εσείς θέλετε.

Καναπές

Ένας κανονικού μεγέθους καναπές δεν χρειάζεται πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια για να ξεχωρίσει και να αποκτήσει ενδιαφέρον. Στην πραγματικότητα 3-5 μαξιλάρια είναι αρκετά. Βάλτε τα 2-3 μαξιλάρια στη μια μεριά του καναπέ και τα υπόλοιπα 1-2 στην άλλη. Επίσης, οι ειδικοί προτείνουν να χτυπάτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια αλλά και τα μαξιλάρια των καναπέδων που και που έτσι ώστε να διατηρείτε το σχήμα που είχαν όταν τα πρωτοαγοράσατε.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook