Αυτά είναι τα χειρότερα τρόφιμα για το σώμα μας

αυτά-είναι-τα-χειρότερα-τρόφιμα-για-το-1443177

Λένε ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Ωστόσο, αν και τα τελευταία χρόνια ειδικά παρατηρείται μια στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το ακούει ή τουλάχιστον δεν το εφαρμόζει! Αν δεν υποκύπταμε σε διάφορους πειρασμούς που βρίσκουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ ή στους καταλόγους των καταστημάτων εστίασης, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για το βάρος μας. Σας έχουμε συγκεντρώσει τις χειρότερες τροφές για το σώμα μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Πατατάκια

Το μότο «κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα» ξέρουμε όλοι ότι ισχύει… Η συνιστώμενη ποσότητα που… αντέχει το σώμα μας είναι μόλις 18 πατατάκια. Ποιος τρώει μόνο 18; Κι αν φάμε όλο το σακουλάκι, βλέποντας ταινία; Τότε η κατάσταση ξεφεύγει… Επομένως αν δεν μπορείτε να κρατηθείτε στα 18 πατατάκια, είναι καλό να προσπαθήσετε να τα βγάλετε από τη διατροφή σας.

Ντόνατ

Είναι νόστιμα και τρώγονται εύκολα. Αρέσουν πολύ όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες, ωστόσο είναι ένα έδεσμα που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε. Τα ντόνατ έχουν λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι και είναι και τηγανητά! Επομένως αυξάνουν τα τρανς λιπαρά, που συνδέονται άμεσα με τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στον οργανισμό μας. Θέλετε κάποια άλλη πληροφορία που θα σας πείσει να τα αποφεύγετε;

Τηγανητές πατάτες

Τις λατρεύουν τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες, ακόμη και όσοι δεν το παραδέχονται! Ωστόσο, είναι πολύ πλούσιες σε θερμίδες, ειδικά αν συνοδεύονται από διάφορες σος (πχ τσένταρ και μπέικον). Δεν μιλάμε φυσικά για τις πατάτες που θα τηγανίσετε στο σπίτι με το δικό σας λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο) αλλά για αυτές που θα φάτε έξω, κυρίως σε φαστ φουντ, που είναι προτηγανισμένες και σε εντελώς ανεξέλεγκτα λάδια.

Κοτόπουλο πανέ

Το κοτόπουλο πρωταγωνιστεί στις δίαιτες καθώς έχει λίγα λιπαρά σε σχέση με τα κόκκινα κρέατα ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, το κοτόπουλο πανέ δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους ειδικά θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους ή κάνουν δίαιτα. Το πανάρισμα προσθέτει θερμίδες αλλά είναι κυρίως το τηγάνισμα που κάνει χειρότερα τα πράγματα. Κατά το τηγάνισμα το πανέ απορροφά πολύ λάδι, κάτι που ανεβάζει πολύ τα τρανς λιπαρά του γεύματος και το καθιστά επικίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Εννοείται βέβαια ότι δεν μιλάμε για το πανέ που φτιάχνουμε μόνοι στο σπίτι και ιδανικά το ψήνουμε και δεν το τηγανίζουμε.

Μαργαρίνη

Αν χρησιμοποιείτε μαργαρίνη αντί για κανονικό βούτυρο στα φαγητά σας, επειδή τη θεωρείτε πιο υγιεινή, δεν έχετε δίκιο. Η μαργαρίνη περιέχει πολλά trans λιπαρά, κάτι που την καθιστά ενδεχομένως πιο επικίνδυνη από το βούτυρο. Φυσικά και το βούτυρο, επειδή έχει πολλά λιπαρά, ανεβάζει τις θερμίδες στα φαγητά και τα γλυκά, όπου το χρησιμοποιούμε.

Hot dogs

Εδώ μας ενδιαφέρουν τα λουκάνικα που χρησιμοποιούντα στα hot dog. Δεν μιλάμε για λουκάνικα φτιαγμένα από κομμάτι κρέατος αλλά από πάστα κρέατος, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται όλα τα υπολείμματα, τα λίπη και τα κομμάτια που περισσεύουν από διάφορα μέρη του ζώου και δεν μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο. Παράλληλα, τα λουκάνικα αυτά έχουν συντηρητικά, τα οποία δεν είναι ό, τι καλύτερο για την υγεία μας, Εννοείται ότι ο συνδυασμός λουκάνικου με το ψωμί είναι ταυτόχρονα πολύ θερμιδογόνος, ειδικά αν συνοδεύεται και με πατάτες τηγανητές.

Δημητριακά με ζάχαρη

Καλύπτονται υπό το πρίσμα του υγιεινού αλλά δεν είναι όλα τα δημητριακά αθώα! Τα περισσότερα δημητριακά που τρώμε για πρωινό έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι, επομένως, πλούσια σε θερμίδες. Οπότε αν κάποιοι από εσάς τρώτε τα δημητριακά αντί για πατατάκια γιατί τα θεωρείτε υγιεινά, τότε μην απορείτε γιατί δεν χάνετε κιλά!

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook