Αυτά είναι τα ανταποδοτικά τέλη που θα πληρώσουμε στον Δήμο Χανίων το 2019 | Πίνακες

αυτά-είναι-τα-ανταποδοτικά-τέλη-που-θα-779443

Δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια» η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών του 2019, τα οποία θα είναι μειωμένα κατά 5% σε σχέση με φέτος. Σύμφωνα με την απόφαση η  υπηρεσία καθαριότητας παρουσιάζει ένα πλεόνασμα της τάξεως 509.922 ευρώ, γεγονός που δίνει την δυνατότητα να μειωθούν ισόποσα τα έσοδα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε «μείωση του οικιακών συντελεστών από 1,63 € /τ.μ σε 1,55 €/τ.μ στην ΔΕ Χανίων (μείωση 5% ) ενώ στις υπόλοιπες ΔΕ από 1,22 € /τ.μ σε 1,16 € /τ.μ (μείωση 5% ).

2. Τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής που εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ να ενταχθούν στον συντελεστή ΓΕΝ ΧΡΗΣΗΣ 3 με 5,9 € /τ.μ από τον συντελεστή ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 5 με 6,9 €/τ.μ.

3. Οι επαγγελματικοί χώροι που στεγάζουν ελεύθερους επαγγελματίες – επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της περιοχής που εφαρμόζεται το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ να ενταχθούν στον συντελεστή ΓΕΝ ΧΡΗΣΗΣ 2 με 4,5 € /τ.μ από τον συντελεστή ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 5 με 6,9 €/τ.μ.

4. Πολιτιστικοί και λοιποί μη κερδοσκοπικοί σύλλογοι να ενταχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή της Δημοτικής Ενότητας που στεγάζονται ήτοι στον συντελεστή 2,27 στην ΔΕ Χανίων , 0,2 € ΔΕ Κεραμειών και 1,18 € στις άλλες ΔΕ.5. Κτηνοτροφικές –γεωργικές και εν γένει αγροτικές μονάδες να ενταχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή της Δημοτικής Ενότητας που στεγάζονται ήτοι στον συντελεστή 2,27 στην ΔΕ Χανίων , 0,2 € ΔΕ Κεραμειών και 1,18 € στις άλλες ΔΕ.

6. Να διευρυνθούν οι κοινωνικές ομάδες με μειωμένη χρέωση δημοτικών τελών κατά ποσό συνολικά έως 100.000 € (σε διακριτή απόφαση)

Οι παραπάνω μειώσεις των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού εκτιμάται ότι θα έχουν συνολικά ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων κατά 500.000 € περίπου.

Δείτε τους πίνακες που σας παρουσιάζει σήμερα το zarpanews.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook