Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται «άσχημη»

Όλοι έχουμε δει κουζίνες που μας φάνηκαν «άσχημες» και σίγουρα όλοι κάποια στιγμή είχαμε μια ιδέα που δεν ήταν προς όφελος της… κομψότητας της κουζίνας μας. Κιτς διακοσμητικά, σχέδια που δεν βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους και πορτοκαλί κουζίνες είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια κουζίνα να φαίνεται άσχημη και εμάς να αναρωτιόμαστε τι να σκεφτόταν ο ιδιοκτήτης όταν την έφτιαχνε.

Για να αποφύγετε, λοιπόν, τέτοιου τύπου κακοτοπιές και για να μην βρεθείτε να τρώτε ή να μαγειρεύετε σε μια… άσχημη κουζίνα, διαβάστε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Η κουζίνα από άλλη εποχή

Όταν λέμε άλλη εποχή δεν εννοούμε μια μοντέρνα μπαρόκ κουζίνα, αλλά την κουζίνα που έχει ξεμείνει από την δεκαετία του 1970. Τα ντουλάπια είναι από ξύλο με ξεχασμένα σχέδια και όλα τα χαρακτηριστικά της παραπέμπουν σε κάτι που έχει ξεπεραστεί και δεν έχει καμιά αντιστοιχία με το σήμερα. Δυστυχώς, αν η κουζίνα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, η απόλυτη – και μοναδική – λύση είναι να αλλάξετε τα ντουλάπια.

Η οπτικά ακατάστατη κουζίνα

Οι κουζίνες αυτές έχουν πολλά χρώματα, πολλά πράγματα, πολλά υλικά και γενικά έχουν… πολλά! Έχουν τόσα πολλά που το μάτι δεν ξέρει που να σταθεί και που να κοιτάξει. Οι κουζίνες αυτές δεν είναι στην πραγματικότητα ακατάστατες, ούτε βρώμικες, όμως δίνουν αυτή την αίσθηση. Για να λύσετε το πρόβλημα πρέπει να κάνετε μια «οπτική ανακαίνιση». Βγάλτε τα μαγνητάκια από το ψυγείο, βάλτε τα σκεύη μέσα στα ντουλάπια για να μην φαίνονται και αν χρειάζεται, αλλάξτε την όψη των ντουλαπιών.

Η κουζίνα – πλακάκι

Τα πλακάκια στην κουζίνα είναι μια διακοσμητική προσέγγιση που μας αρέσει πολύ. Η κουζίνα όμως που δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από… πλακάκια είναι κουραστική και κακόγουστη. Μοιάζει περισσότερο με κουζίνα εστιατορίου, παρά με κουζίνα σπιτιού. Και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να απομακρύνετε τα πλακάκια και να βάψετε την κουζίνα σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, σας έχουμε μια άλλη λύση που θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Η κουζίνα «ένα χρώμα»

Γι’ αυτήν την κουζίνα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αρκεί να δείτε την φωτογραφία και θα καταλάβετε πως οι κουζίνες που είναι ένα και μοναδικό χρώμα (δεν εννοούμε τις λευκές κουζίνες βέβαια) είναι από βαρετές έως… άσχημες. Ευτυχώς το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση λύνεται εύκολα: ξαναβάψτε την κουζίνα σας και αν όντως σας αρέσει το χρώμα που επιλέξατε αφήστε το σε έναν τοίχο και φροντίστε να το συνδυάσετε με τρόπο που να φέρνει την ισορροπία στον χώρο.

Η κουζίνα με ψεύτικα τούβλα

Τα ψεύτικα τούβλα στην κουζίνα δεν είναι απαγορευτικά, αλλά θέλουν πολύ προσεκτικό χειρισμό, διαφορετικά μπορούν να δημιουργήσουν οπτικό χάος. Εδώ η κλίμακα των τούβλων είναι τελείως διαφορετική από την κλίμακα που έχουν τα πλακάκια στο πάτωμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ανισορροπία. Για να λύσετε το πρόβλημα αντικαταστήστε ή το πάτωμα ή τα τούβλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προτιμότερο να αντικατασταθούν τα τούβλα γιατί το σκούρο χρώμα τους, «συνθλίβει» τον χώρο μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών που είναι επίσης σκούρα (και παραπέμπουν ελαφρώς και στην «Κουζίνα από άλλη εποχή»!).

spirossoulis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ