Αυστραλία: Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές – Σκοτώνουν τα ζώα τους για να μην υποφέρουν!

αυστραλία-ανυπολόγιστη-οικολογική-κ-978062

H Αυστραλία ζει μερικές από τις χειρότερες ημέρες της, με τις δορυφορικές λήψεις να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Παγκόσμια συγκίνηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 24 ανθρώπων, μισού δισεκατομμυρίου ζώων, αποτέφρωσαν πάνω από 2.000 σπίτια κι ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο υπουργός Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Κόνστανς παρομοίωσε τον πύρινο εφιάλτη με «ατομική βόμβα». Οι φονικές πυρκαγιές έβαψαν πορτοκαλί τον ουρανό με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, που δέχεται εδώ και εβδομάδες σφοδρή κριτική για τον χειρισμό της κρίσης, να προειδοποιεί ότι οι φωτιές μπορεί να εξακολουθήσουν να μαίνονται επί μήνες.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε τη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας αρωγής των πυρόπληκτων καθώς η Αυστραλία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο αντιμέτωπη με ένα από τα χειρότερα διήμερα αφότου ξέσπασαν οι πυρκαγιές με εκατοντάδες ιδιοκτησίες να έχουν γίνει στάχτη και την ποιότητα του αέρα να πέφτει σε επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία λόγω του τοξικού νέφους από τα αποκαϊδια.

Η οικολογική καταστροφή που συντελείται είναι ανυπολόγιστη, ενώ η πανίδα του τόπου οδηγείται σχεδόν σε αφανισμό. Σπαρακτικές εικόνες περιγράφονται στο Kangaroo Island, όπου κτηνοτρόφοι πυροβολούν και σκοτώνουν κάποια από τα πρόβατά τους, που τραυματίστηκαν σοβαρά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να τα γλιτώσουν από τον αβάσταχτο πόνο που τα περιμένει.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», το ομώνυμο πάρκο άγριας ζωής απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς δεκάδες κοάλα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του, τα περισσότερα από αυτά με σοβαρότατα εγκαύματα.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων -συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό- έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook