Αυστηρότεροι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια – Στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες

Αυστηροποίηση των ελέγχων για άσκοπες μετακινήσεις σε εθνικούς δρόμους, διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια ενόψει Πάσχα και διπλασιασμό στα πρόστιμα για τους παραβάτες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η «ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις. Έτσι εδώ και λίγα λεπτά, από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία σημεία ελέγχου μετακινήσεων σε όλα τα οχήματα σε 24ωρη βάση».

Ομοίως και σε όλα τα πορθμεία από το Λιμενικό Σώμα θα γίνονται οι απαραίτητοι εντατικοί έλεγχοι, σημείωσε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, ενώ τόνισε ότι σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση προς τη επίσημα δηλωμένη μόνιμη κατοικία, χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Στα 300€ το πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή πίσω

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η μετακίνηση γίνεται καταχρηστικά, για λόγους αναψυχής, τότε το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300€, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες

«Όσοι φαντάζονται ότι θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους και θα εξαντλήσουν την ευρυματικότητά τους σε εναλλακτικούς δρόμους προς χωριά και εξοχικά, καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν», τόνισε σε αυστηρό ύφος ο κ. Χαρδαλιάς

Η μάχη συνεχίζεται τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε πως ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για τη μάχη για αναχαίτιση του κορονοϊού στη χώρα.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ