Αυστηρό μήνυμα Μπάιντεν σε Πούτιν: Μην διανοηθείτε καν να κινηθείτε ούτε σε μια σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ

αυστηρό-μήνυμα-μπάιντεν-σε-πούτιν-μην-1407867

«Μην φοβάστε, ήταν οι λέξεις του πάπα Ιωάννη, μία φράση που άλλαξε τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αρχίζοντας την ομιλία του στην Βαρσοβία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο μήνυμα του γεννημένου στην Πολωνία Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ προς τη Σοβιετική Ένωση το 1979

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «η μάχη ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό θα είναι μακρά και είναι μπροστά μας», προσθέτοντας ότι «το κράτος Δικαίου και οι δίκαιες εκλογές είναι αναγκαίες».

«Είμαστε μαζί σας», είπε αναφερόμενος στην Ουκρανία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η μάχη για τη δημοκρατία δεν τελείωσε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» και κατηγόρησε την Ρωσία για «στραγγαλισμό της δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε προσωπικά κατά του ρώσου ομολόγου, Βλαντίμιρ Πούτιν – τον οποίο, άλλωστε, νωρίτερα είχε αποκαλέσει «χασάπη» – υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «λέει ψέματα ότι ‘αποναζιστικοποιεί’ την Ουκρανία και είναι κυνικός», ενώ αντιπαρέλαβε πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος.

«Ο πόλεμος έγινε χωρίς καμία πρόκληση» είπε. Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πρόκειται για πραγματική πρόκληση για την τάξη πραγμάτων που επικράτησε μετά τον Β’ ΠΠ, έναν πόλεμο που κατέστρεψε την Ευρώπη και «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι εκεί».

Το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει τον Πούτιν είναι η τιμωρία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν. «Και για αυτό όλος ο κόσμος ενώθηκε για να επιβάλλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία θα μειωθεί στο ήμισυ μέσα στα επόμενα χρόνια και σύντομα δεν θα βρίσκεται καν στις πρώτες οικονομίες του κόσμου. Οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος εξισορρόπησης της στρατιωτικής βίας», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Το δίκαιο δίνει τη δύναμη. Σήμερα, πρέπει να έχουμε την ίδια πίστη», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο: “Μην διανοηθείτε καν να κινηθείτε ούτε σε μια σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ”.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook