Αυστηρή απάντηση της Ελλάδας στην προκλητική τουρκική ανακοίνωση

αυστηρή-απάντηση-της-ελλάδας-στην-προ-397242

Απάντηση στην προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας, με την οποία κατηγορεί, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα για «συστηματική εξόντωση» Τούρκων και μουσουλμάνων, δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς απάντησε: «Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος.

Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».

Σημειώνεται πως η η τουρκική ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ) ήρθε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Γενεύη με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook