Αύριο ξεκινά η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

αύριο-ξεκινά-η-πολύκροτη-δίκη-για-την-α-780990

Οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων ανατολικής Κρήτης, αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση του θα βρεθεί τετ-α-τετ με τους εμπλεκόμενους στην πολύμηνη απαγωγή του.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι κατηγορούμενοι ανέρχονται συνολικά στους 12. Οι 8 παραμένουν προφυλακισμένοι, οι 4, οι οποίοι είχαν απολογηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε τουλάχιστον 10 ανέρχονται οι συνήγοροι υπεράσπισης ενώ από πλευράς του Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν έχει δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής.

Όσον αφορά στη σύνθεση της έδρας του δικαστηρίου, αυτή είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον ΜΜΕ από ολόκληρη την Ελλάδα που αναμένεται να κατακλύσουν τα δικαστήρια την πρώτη ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας. Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον ίδιο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος είναι και ο πρώτος μάρτυρας και η κατάθεσή του εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη.

Σε ό,τι αφορά τους 12 κατηγορούμενους, διαχωρίζονται σε εκείνους που αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή στην απαγωγή και σε εκείνους που ομολογούν μέρος κάποιων πράξεων, ισχυριζόμενοι ωστόσο ότι ο ρόλος τους ήταν υποβαθμισμένος και σε κάθε περίπτωση ενεπλάκησαν ή ακριβέστερα τους ενέπλεξαν διαρκούσης της απαγωγής.

Για παράδειγμα, κατηγορούμενος προβάλλει τον ισχυρισμό ότι υποχρεώθηκε να δεχθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του τον απαχθέντα, χωρίς να γνωρίζει περί τίνος επρόκειτο, επειδή εκβιαζόταν.

Άλλος ισχυρίζεται ότι του πρότειναν μία δουλειά και έμπλεξε χωρίς να γνωρίζει ότι σχετιζόταν με την απαγωγή. Μάλιστα ορισμένοι επιμένουν ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν τον απαχθέντα με τον οποίο ανέπτυξαν καλές σχέσεις το χρονικό διάστημα της ομηρείας του. Με βάση το κλητήριο θέσπισμα από τους 12 κατηγορούμενους αποδίδεται ηγετικός ρόλος σε έναν 46χρονο Ρεθυμνιώτη, ο οποίος διαμένει κυρίως στην Αθήνα και έχει εργαστεί επί χρόνια στο προσωπικό ασφαλείας μεγάλων επιχειρηματιών.

Ο 46χρονος δεν είναι προφυλακισμένος. Για τις δικαστικές Αρχές τόσο ο προαναφερόμενος όσο και ένας ακόμα 46χρονος Ρεθυμνιώτης είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έχει καταγραφεί ως πρωτοφανής στα ελληνικά αλλά και παγκόσμια αστυνομικά χρονικά.

Να σημειωθεί ότι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ανέρχονται στους 30. Πρόκειται για μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη, φιλικά πρόσωπα του επιχειρηματία, αστυνομικούς κλπ

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook