Σήμερα το Τριπρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης – Ένα βήμα πριν την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

σήμερα-το-τριπρόσωπο-της-εκκλησίας-τη-1345187

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης ξεκινά σήμερα, με την εκλογή του τριπρόσωπου, που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία ανάμεσα στους 8 Μητροπολίτες της Κρήτης.

Στις 11 το πρωί έχει οριστεί το ραντεβού της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου με μυστική ψηφοφορία θα εκλεγούν οι τρεις από τους 8 ιεράρχες ως υποψήφιοι του θρόνου της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Είναι η πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά, που η εκλογή του τριπρόσωπου γίνεται ως εσωτερική διαδικασία, καθώς ο σχετικός νόμος άλλαξε το 2014, μετά από αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης. Μέχρι το 2014 η επιλογή του τριπροσώπου γινόταν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022 και την οποία αποτελούν 12 ιεράρχες.

Οι επικρατέστεροι εκ των οκτώ μητροπολιτών της Κρήτης θεωρούνται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.Ευγένιος, ο Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook