Αύριο στην Κρήτη η δίκη για το πλοίο με το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών»

αύριο-στην-κρήτη-η-δίκη-για-το-πλοίο-με-1049411

H υπόθεση του ναρκόπλοιου Νoka θα εκδικαστεί τελικά και με τα έντεκα μέλη του πληρώματος να κάθονται αύριο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Με διαδικασίες εξπρές η Δικαιοσύνη πρόλαβε τις διαδικασίες και προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης λίγα 24ωρα πριν την συμπλήρωση του 18μηνου. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί στις αρχές Απριλίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όμως υποβλήθηκε ένσταση κατά τόπον αναρμοδιότητας και έγινε δεκτή.

Όπως είναι γνωστό, στο πλοίο Νoka το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό την Βεγγάζη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι τόνοι κατεργασμένης κάνναβης και 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 11 είναι για συγκρότηση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (όπως διαμετακόμισης, εισαγωγής, κατοχής, αγοράς, μεταφοράς και αποθήκευσης) -ιδιαιτέρως διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook