Αύριο η εκδήλωση TEDxChania Countdown στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

αύριο-η-εκδήλωση-tedxchania-countdown-στο-θέατρο-δημήτ-1235459

Στις 18 Δεκεμβρίου, ώρα 5.00 μ.μ., στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», στο TEDxChania Countdown, που διοργανώνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα ακούσουμε για μία αντίστροφη μέτρηση που λέει ότι ο χρόνος, όποιου επινόηση κι αν είναι, τελειώνει, μα και για τρόπους που μπορούμε να τον σταματήσουμε και -γιατί όχι;- να τον ανατρέψουμε.

Τρεις ώρες, οχτώ ομιλίες, πέντε ενότητες: Φύση, φαγητό, ενέργεια, μετακίνηση, υλικά.

Ο χρόνος είναι μία επινόηση του ανθρώπου, η επιστήμη έχει καταλήξει. Για να καταφέρουμε να τον νοηματοδοτήσουμε, τον σπάσαμε σε μετρήσιμα κομμάτια, θέσαμε ορόσημα, τα οποία γιορτάζουμε κάθε χρόνο.

Έτσι, τις τελευταίες στιγμές κάθε έτους, μετράμε αντίστροφα καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά. Όπως επίσης γιορτάζουμε 365 περιστροφές της Γης από την ημέρα της γέννησής μας.

Μα η επιστήμη έχει καταλήξει και σε άλλα πράγματα. Τα μεγαλύτερα ονόματα από πολλούς χώρους της επιστήμης προσπαθούν να εστιάσουν την προσοχή μας σε μία διαφορετική αντίστροφη μέτρηση. Αυτή της κλιματικής αλλαγής.

Μπορεί ο λόγος που μετρούν αντίστροφα, φωνάζοντας να μην είναι αιτία γιορτής, μα σίγουρα τράβηξε την προσοχή μας. Ο φετινός Δεκέμβρης φέρνει εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, απαντώντας στην πρωτοβουλία του TED για συζήτηση και ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, και το TEDxChania δε θα μπορούσε να λείπει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook