Αυγενάκης: Προτεραιότητα στα «μερεμέτια» που χρειάζεται το Κολυμβητήριο Χανίων

αυγενάκης-προτεραιότητα-στα-μερεμέ-1074567

Στο κολυμβητήριο Χανίων αναμένεται να πέσει το βάρος για την εκτέλεση των έργων που… καλή την πίστη δρομολογούνται στην πορεία του χρόνου στο Νομό. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας από το βήμα στο Πνευματικό Κέντρο τα χαρακτήρισε ως «μερεμέτια».

Το ζήτημα ωστόσο είναι να βρεθούν αυτά τα χρήματα, σημειώνοντας ο κ. Αυγενάκης πως «θα τα βρούμε»! Επί της ουσίας δηλαδή, τα χρήματα, που ανέρχονται σε γενικές γραμμές στο ποσό των 250.000 ευρώ δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όμως ο υφυπουργός έδειξε αρκετά αισιόδοξος ότι «θα κοιτάξουμε άμεσα να τα εξασφαλίσουμε», αντιλαμβανόμενος το βάρος και τις υποχρεώσεις που σηκώνει η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, καθοριστική φαίνεται να αποδείχτηκε η παρέμβαση της βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ήταν παρούσα στο Πνευματικό Κέντρο. Ειδικότερα, όταν κατέφθασε ο κ. Αυγενάκης και έσπευσε προς το μέρος της να την χαιρετήσει, η κυρία Μπακογιάννη μεταξύ σοβαρού και αστείου τον πήγε στην ουσία του ζητήματος, λέγοντας πως τα Χανιά θέλουν έργα και δη αθλητικά έργα, λαμβάνοντας την θετική ανταπόκριση εκείνη τη στιγμή του κ. Αυγενάκη.

Ακολούθησε η εξής τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία θα πρέπει να τονίσουμε πως ήταν σε αυστηρό τόνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλες περιοχές εκτός των Χανίων αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά τις αθλητικές υποδομές…

«Τα λεφτά για τα οποία μιλάμε στον αθλητισμό είναι λίγα, ελάχιστα», είπε αρχικά η κυρία Μπακογιάννη λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Και επειδή βλέπουμε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ή στη Διαύγεια για το τι βγαίνει σε διάφορες περιοχές, θεωρώ ότι τα Χανιά στη φάση αυτή είναι απολύτως εγκαταλελειμμένα και αδικημένα… Με ξέρετε καλά» συνέχισε «δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους τοποθετήσεις… Δεν μπορεί, θεωρώ ότι τα Χανιά στη φάση αυτή είναι απολύτως εγκαταλελειμμένα και αδικημένα.

Η κυρία Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της.

Δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση το κολυμβητήριο, το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι είναι ένα άλλο, μεγάλο θέμα και θα έχω μια συζήτηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου για να δούμε και να βάλουμε μπροστά ένα διαφορετικό και πολύ μεγαλύτερο project, αλλά δε μπαίνω στην κουβέντα για το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου. Για το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, όμως, οι δαπάνες που έχουν ζητηθεί, είναι δαπάνες λιγότερες από μισό εκατομμύριο ευρώ… Δεν μπορούμε να μη δημοπρατήσουμε αυτή τη στιγμή τα έργα. Στο βαθμό που θα καταλάβω ότι η ΓΓΑ και το υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν αποφασίσει πραγματικά να δώσουν αυτά τα λεφτά στα Χανιά, μπορείτε να βασίζεστε στην αμέριστη υποστήριξη του Μανούσου Βολουδάκη, του Βασίλη Διγαλάκη και τη δική μου. Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να δώσουμε τα πρώτα χρήματα στα Χανιά γιατί ενώ τα άλλα έργα λίγο έως πολύ τα δρομολογούμε, στον αθλητισμό κοντεύω να σηκώσω τα χέρια ψηλά», ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία ήταν πολύ ουσιαστική και μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων.

Μετά από λίγο ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη, όπου αναφερθείς ειδικότερα στο θέμα του κολυμβητηρίου όπου πλάτιασε κιόλας, είπε τα εξής:

«Το ποσό το οποίο καταρχήν απαιτείται για να κάνουμε τα «μερεμέτια», γιατί πρόκειται για «μερεμέτια» μπρος στις πραγματικές ανάγκες που έχει το κολυμβητήριο -που είναι πρώτο σε προτεραιότητα, διότι είναι σε πραγματικά εγκαταλελειμμένη κατάσταση χρόνια τώρα- είναι στις 250.000 ευρώ περίπου, χρήματα τα οποία θα τα βρούμε. Πώς κτλ. θα κοιτάξουμε άμεσα να τα εξασφαλίσουμε. Το δεύτερο που θα κάνουμε άμεσα, θα είναι να έρθει κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να δει από κοντά και να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για μια σωστή μελέτη. Δεν έχουμε εικόνα τι απαιτείται γι’ αυτό το κολυμβητήριο. Οι μηχανικοί θα μας πουν αναλυτικά τι χρειάζεται από την εμπειρία τους και επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις είναι παρόμοιου τύπου με άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε άλλες περιοχές, είναι γι’ αυτούς πιο εύκολο επειδή έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Σε κουβέντα που είχαμε προηγουμένως στο γραφείο της διοικήσεως του ΕΑΚ, είπαμε ότι απ’ όλα όσα είδαμε, βάζουμε ως προτεραιότητα το κολυμβητήριο. Θα προχωρήσουμε τα «μερεμέτια» για τα οποία μιλάμε, δηλαδή τους πυλώνες φωτισμού της 50άρας πισίνας, το στέγαστρο της 25άρας και το στέγαστρο τις 12,5άρας πισίνας εκμάθησης. Αυτά θα δρομολογηθούν με τα χρήματα τα οποία ανέφερα πιο πριν και συν τοις άλλοις θα κάνουμε μια μελέτη για να ξέρουμε ακριβώς τι μας γίνεται και για τι ποσά συζητάμε, διότι τώρα τα λέμε κατ’ εκτίμηση».

Πηγή: athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook