Αυγενάκης εναντίον πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης

αυγενάκης-εναντίον-πρύτανη-πολυτεχν-1373105

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια και ειδικότερα σε πολύ υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας την Παρασκευή στο zarpa radio. Στο στόχαστρό του βρέθηκε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη τις εξελίξεις που υπάρχουν μετά την απόφαση που πήρε η σύγκλητος για την παραχώρηση των στρεμμάτων γης για την ανέγερση του αθλητικού κέντρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσιάστηκε… λάβρος σε βάρος του κ. Διαμαντόπουλου.

Χαρακτηρισμοί όπως… «είπε – ξείπε», ότι «δεν αντιλαμβάνεται το τι έχει υπογραφεί» στην περίφημη προγραμματική μεταξύ Πολυτεχνείου – ΕΑΚ Χανίων και υφυπουργείου Αθλητισμού είναι μόνο κάποιες από τις ουκ ολίγες αναφορές που έκανε εναντίον του.

«Δε μπορεί το υφυπουργείο να «σέρνεται» πίσω από τις ανακοινώσεις του Πολυτεχνείου», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, δίνοντας έτσι εν αρχή το… κλίμα που θα είχαν οι δηλώσεις του.

«Εχω δει», συνέχισε, «ότι έχει βγει σ’ ένα μπαράζ συνεντεύξεων ο κ. πρύτανης -καλά κάνει- αλλά από ‘κει και πέρα νομίζω ότι μετά το ναυάγιο της τελευταίας συνάντησης που είχαμε στο Πολυτεχνείο θα ήταν σκόπιμο να είχαμε την επίσημη πλέον έγγραφη ενημέρωση όπως οφείλει να κάνει το Πολυτεχνείο απέναντι στο υφυπουργείο και την πολιτεία. Δεν είναι ό,τι πιο ωραίο να λες, να υπογράφεις και μετά να ξελές.

Οχι για μένα, αλλά για τον κ. πρύτανη. Και επειδή δεν ήμουνα μόνος, ήταν πολλοί μπροστά που… είπε – ξείπε, που υπέγραψε και δεν έβαλε την υπογραφή του, που έβαζε λόγια στο στόμα μου τα οποία ουδέποτε είπα… Η αλήθεια είναι ότι έχω στεναχωρηθεί πολλαπλώς διότι μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία να βοηθήσουμε την αθλητική οικογένεια των Χανίων και γινόμαστε και έγινα προσωπικά δέκτης προθέσεων που ουδέποτε είχα εκφράσει.

Ούτε πήγαμε να πάρουμε τα οικόπεδα, ούτε κάποιες κουβέντες που ειπώθηκαν, δεν θέλω να τα επαναλαμβάνω, αρκετά! Κυρίως όμως να μην αντιλαμβάνεται το τι έχει υπογραφεί μεταξύ των τριών πλευρών, ΕΑΚ Χανίων, Πολυτεχνείο και υπουργείο!

Οπως κι αν έχει όμως, σήμερα και μετά από τρεις -νομίζω- συνεδριάσεις κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε… Εάν ισχύουν αυτά που διαβάζουμε στον Τύπο, που ελπίζω να ισχύουν, θα πρέπει να μας το κάνουν κι εμάς γραπτώς τι τελικά αποφάσισαν, εάν τελικά είναι σύμφωνοι και αν ισχύει από τη μεριά τους και δεν ανατρέπεται η προγραμματική, αν και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αυτοί ζητούν παράταση.

Να το δούμε κι αυτό γραπτώς γιατί γραπτώς πρέπει να μας γίνει το αίτημα για να προχωρήσουμε ή όχι σε αυτή την παράταση. Το υπουργείο αθλητισμού δεν έχει λάβει καμία επίσημη, έγγραφη απόφαση, ή ενημέρωση από πλευράς Πολυτεχνείου μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε.

Αρα, πρέπει εφόσον η σύγκλητος κατέληξε στην απόφαση που πήρε, την οποία είχε δώσει στον Τύπο και έχουν υπάρξει συνεντεύξεις, ε, καλό είναι να ενημερωθεί γραπτώς και το υφυπουργείο γιατί θα πρέπει και εκείνο ν’ αξιολογήσει τα πάντα μέσω των υπηρεσιών μας και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», ήταν οι επισημάνσεις από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνέχισε όμως και παρακάτω, μιλώντας αυτή τη φορά για «πισωγυρίσματα» από τον κ. Διαμαντόπουλο: «Πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι οδήγησε τον πρύτανη, το λέω με μεγάλη απορία, σε αυτά τα πισωγυρίσματα. Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω… Και για να πάρεις απόφαση για κάτι που έχει ήδη αποφασίσει η σύγκλητος! Δεν το καταλαβαίνω…

Δηλαδή, εάν ισχύουν αυτά που διαβάζω και έχουν δοθεί στον Τύπο, αυτά ούτως ή άλλως προϋπήρχαν στην απόφαση της συγκλήτου. Είναι απορίες δηλαδή που δεν έχουν απαντηθεί μέσα μου», σχολίασε, λέγοντας κι άλλα στη συνέχεια: «Παρ’ όλα αυτά επειδή αυτό που μ’ ενδιαφέρει και είναι ο στόχος μου και όχι να κάθομαι να ασχολούμαι τώρα με τα παρασκήνια ή τις δεύτερες, τρίτες, πέμπτες ή… δέκατες σκέψεις που μπορεί να έκανε ο κ. Διαμαντόπουλος, πραγματικά ποσώς μ’ ενδιαφέρει, η ουσία και αυτό που μ’ ενδιαφέρει, είναι το πώς θα βοηθήσουμε την αθλητική οικογένεια των Χανίων και τα ίδια τα Χανιά. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, το αποτέλεσμα.

Εάν ισχύουν όλα αυτά που διαβάζω και καλό θα είναι να το έχουμε γραπτώς κι εμείς επισήμως, τότε, ναι, να προχωρήσουμε, αλλά με πολύ αυστηρό τρόπο γιατί όπως κατάλαβα ακόμα και τα γραπτά μπορεί να αναιρεθούν ακόμα και την επόμενη εβδομάδα όπως έγινε και με την προγραμματική! Δεν υπάρχει λογική εξήγηση… Να υπάρχει ίσως παρέμβαση τρίτων; Και ποιοι είναι αυτοί; Και τελικά εάν έχουν τέτοια δυνατότητα γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό;

Επρεπε δηλαδή να πάρει μπροστά το υφυπουργείο αθλητισμού, να σκύψει η κυβέρνηση, να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, που έχει και αυτός προσωπικό ενδιαφέρον για τα Χανιά και είναι αλήθεια αυτό, να ενεργοποιηθούν τόσες καταστάσεις, να υπογράψουμε προγραμματική και μετά να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του ο όποιος τρίτος πιθανώς;

Δεν ξέρω… Επειδή λοιπόν δεν θ’ απαντηθεί ποτέ από κανέναν από μας, αλλά μόνο από τον ίδιο τον κ. Διαμαντόπουλο, εάν τελικά απαντηθεί και επειδή μπορεί να μην απαντηθεί και ποτέ και μας ενδιαφέρει η ουσία και το αποτέλεσμα, σαφώς πρέπει να ‘χουμε την πιο επίσημη πλέον διαδικασία έτσι ώστε να κατακυρωθεί στο 100%, στο ακέραιο δηλαδή, η όποια συμφωνία γιατί όπως είπε και στη συνάντηση, αυτός θα φύγει…

Τελειώνει η θητεία του και συνταξιοδοτείται σε 5-6 μήνες, όμως η συνεργασία με την πολιτεία και οι δεσμεύσεις της πολιτείας μένουν και είναι πάνω στο τραπέζι. Αρα, άσχετα από το αν θα πάρει σύνταξη ή όχι, αν θελήσει μετά από τρεις εβδομάδες να αλλάξει πάλι θέση και κρίνει ότι χρειαστεί να ξαναπάρει επικύρωση η σύγκλητος για κάτι άλλο, δεν ξέρω, λέω εγώ τώρα, πρέπει να είμαστε τελείως κατοχυρωμένοι άπαντες…».

Πέραν της επίθεσης στον πρύτανη του Πολυτεχνείου, ο κ. Αυγενάκης τόνισε για τα αθλητικά έργα στο Ακρωτήρι πως, «για μας παραμένουν προτεραιότητα οι άξονες που έχουμε δώσει.

Ο στόχος είναι να εξυπηρετήσουμε τους ρίπτες, τα στελέχη δηλαδή της Εθνικής μας ομάδας και να δούμε βέβαια τον προϋπολογισμό και τα δεδομένα που διαμορφώνονται με τις επικαιροποιημένες μελέτες του κολυμβητηρίου.

Δεν θέλουμε να γίνουν φαραωνικές εγκαταστάσεις, ούτε υπερβολές και εφόσον έχουμε το έγγραφο του Πολυτεχνείου, που θ’ αξιολογηθεί σύμφωνα με αυτό που έχουμε υπογράψει ούτως ή άλλως, με την προγραμματική και με την περιγραφή το τι θέλουμε να πετύχουμε εκεί τα δύο μέρη -Πολυτεχνείο και υφυπουργείο- θα προχωρήσουμε σε μια τεχνικό-οικονομική μελέτη ώστε να δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει και αν αυτό που έχουμε οραματιστεί μπορεί να λειτουργήσει».

Τέλος, για το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα είπε: «Την άλλη Τετάρτη ή Πέμπτη θα περάσει η διάταξη, η τακτοποίηση δηλαδή πολεοδομικά από τότε που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα.

Προχωρούν κανονικά οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης από πλευράς ΟΑΚ έτσι ώστε τις επόμενες εβδομάδες να έχουμε αποτέλεσμα. Η νομοθετική διάταξη θα δώσει τέλος σε αυτή την αταξία, σε αυτήν την παρανομία πολλών ετών. Είναι το πρώτο σημαντικότατο βήμα που γίνεται από την πολιτεία γι’ αυτή την απολύτως απαραίτητη αθλητική εγκατάσταση, που αποτελεί προτεραιότητα μας», ήταν οι δηλώσεις που έγιναν από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook