Αβοκάντο: Πώς το διαλέγουμε, πώς το αποθηκεύουμε – Τι να προσέξουμε

αβοκάντο-πώς-το-διαλέγουμε-πώς-το-αποθ-1526924

Τα αβοκάντο ήταν ένα άγνωστο εξωτικό φρούτο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν άρχισε να γίνεται δημοφιλές, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε όλον τον κόσμο. Στην αρχή έγινε μόδα και ήταν κάπως… εκκεντρικό να τρώει κάποιος αβοκάντο αλλά πλέον έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και έχει γίνει mainstream. Άλλωστε τα οφέλη του για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλά, ενώ πέρα του ότι είναι θρεπτικό, είναι και νόστιμο ενώ είναι ιδανικό και για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Τα οφέλη του για την υγεία

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο γνωστό για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη το καθιστά πολύ σημαντικό υλικό σε όσους επιλέγουν μια vegan ή vegetarian διατροφή. Επίσης, είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, που βοηθούν τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη δίαιτα.

Παράλληλα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος., ενώ αποτελεί πηγή βιταμίνης B6, βοηθώντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού προφυλάσσοντάς μας από το αίσθημα της κούρασης.

Πώς διαλέγουμε το ιδανικό αβοκάντο

Μια δύσκολη πίστα, ειδικά για όσους δεν έχουν εξασκηθεί. Οπότε για να μπορείτε να προσανατολιστείτε, σας έχουμε συγκεντρώσεις τις παρακάτω συμβουλές:

Το χρώμα

Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το αβοκάντο που θα βρείτε στην αγορά, τόσο πιο άγουρο είναι. Όταν είναι ανοιχτό πράσινο είναι ακόμα αρκετά άγουρο, αν είναι σκούρο πράσινο είναι σχεδόν ώριμο, ενώ όταν το χρώμα του έχει ένα σκούρο-πράσινο που πλησιάζει το μαύρο, τότε είναι ιδανικό για κατανάλωση.

Η υφή

Ένας άλλος τρόπος να καταλάβετε αν το αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση είναι να το πιάσετε με τα δυο σας χέρια. Αν όπως το πιέζετε είναι ελαφρώς μαλακό, τότε είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν είναι σκληρό, χρειάζεται να ωριμάσει κι άλλο.

Το κοτσάνι

Αν όταν πιάσετε στα χέρια σας το φρούτο, το κοτσάνι που έχει στο πάνω μέρος του ξεκολλάει εύκολα και είναι έτοιμο να βγει με το που το ακουμπήσετε με λίγη πίεση, χωρίς να βάλετε δύναμη, τότε το αβοκάντο βρίσκεται στη σωστή φάση για κατανάλωση.

Πώς τα αποθηκεύουμε

Τα αβοκάντο αποθηκεύονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά σε μια χάρτινη σακούλα, μαζί με μήλα και μπανάνες, που παράγουν μεγάλες ποσότητες αιθυλενίου, ώστε να επιταχυνθεί η ωρίμανσή τους.

Όταν κόψουμε ένα αβοκάντο, αν δεν το καταναλώσουμε ολόκληρο, πρέπει να του ρίξουμε λίγο ξίδι ή λεμόνι, ώστε να αποφευχθεί η οξείδωσή του. Το φυλάσσουμε σε δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων με clip, ώστε να το προστατεύσουμε από τον αέρα και την υγρασία.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook