Αβγά μπουγιουρντί

αβγά-μπουγιουρντί-1127578

Ο συνδυασμός της ντομάτας με τα αβγά είναι μοναδικός. Είναι η γεύση που την αγαπούν όλοι και σε αυτή τη συνταγή το μπουγιουρντί από μεζές μετατρέπεται σε ένα χορταστικό γεύμα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′

Υλικά

1 πιπεριά

3 ώριμες ντομάτες

1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

150γρ. φέτα, θρυμματισμένη

100γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

3-4 αβγά

100γρ. κασέρι, σε κυβάκια

5-6 ντοματίνια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε την πιπεριά και τις ντομάτες σε κύβους, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, αλατίζετε και προσθέτετε το θυμάρι.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και πιπέρι. Προσθέτετε τις ντομάτες και ανακατεύετε ξανά.

Ψήνετε για 15 λεπτά, βγάζετε το μπουγιουρντί από το φούρνο και με ένα κουτάλι ανοίγετε 3-4 τρύπες στην επιφάνεια του. Εκεί ρίχνετε από ένα αβγό, το κασέρι και γύρω τα ντοματίνια. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, θυμάρι και μπούκοβο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook