Αβγά γεμιστά με αβοκάντο και κόλιανδρο

Το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας

Υλικά:

  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
  • φύλλα κόλιανδρου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Βήματα:

-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

-Βάζουμε προσεκτικά τα αβγά στην κατσαρόλα κα ται βράζουμε για 6 λεπτά.

-Αφαιρούμε τα αβγά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

-Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε τη σάρκα του σε έναν πολυκόφτη.

-Ξεφλουδίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.

-Μεταφέρουμε τον κρόκο των αβγών στον πολυκόφτη μαζί με το αβοκάντο.

-Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με μύτη αστέρι και γεμίζουμε με αυτό τα αβγά.

-Σερβίρουμε με φέτες από πιπεριά τσίλι, φύλλα κόλιανδρου, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΨεκάζουν, σκουπίζουν, ο λεκές μένει!
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Bogdan»: Ήχησε το «112» – Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ