Αβγά γεμιστά με αβοκάντο και κόλιανδρο
Το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας
Υλικά:
- 4 αβγά, μεσαία
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
- φύλλα κόλιανδρου
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Βήματα:
-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
-Βάζουμε προσεκτικά τα αβγά στην κατσαρόλα κα ται βράζουμε για 6 λεπτά.
-Αφαιρούμε τα αβγά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
-Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε τη σάρκα του σε έναν πολυκόφτη.
-Ξεφλουδίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.
-Μεταφέρουμε τον κρόκο των αβγών στον πολυκόφτη μαζί με το αβοκάντο.
-Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με μύτη αστέρι και γεμίζουμε με αυτό τα αβγά.
-Σερβίρουμε με φέτες από πιπεριά τσίλι, φύλλα κόλιανδρου, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com