Australian Open: Κυρίαρχος στην πρεμιέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς

australian-open-κυρίαρχος-στην-πρεμιέρα-του-ο-στέφ-1355889

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα στο Australian Open καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο του Σουηδού Ίμερ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-3) και πήρε με άνεση το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο Τσιτσιπάς στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς ήταν αποτελεσματικός, όποτε χρειάστηκε πίεσε μέχρι εκεί που έπρεπε και έφτασε σε μια εύκολη νίκη που θα τον φέρει αντιμέτωπο στη φάση των 64 με τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπαές, νούμερο 88 στον κόσμο.

Η μάχη του Τσιτσιπά με τον παιδικό φίλο και συνομηλικό του Μίκαελ Ίμερ με τον οποίο έπαιζαν τένις από την ηλικία των οχτών ετών ήταν ένα καλό τεστ για το νούμερο 4 στον κόσμο και νούμερο 3 στο ταμπλό (απόντος του Νόβακ Τζόκοβιτς) στο παρθενικό του Grand Slam μετά την επέμβαση που πραγματοποίησε στον αγκώνα.

Ο Τσιτσιπάς έκανε αβίαστα λάθη αλλά έδειξε προσηλωμένος στο στόχο κι όταν έπρεπε βρήκε τα κατάλληλα χτυπήματα για να φτάσει στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά (2019, 2021), πήρε το πρώτο σετ με 6-2 έπειτα από 34′ κι έχοντας σπάσει δύο φορές το σερβίς του Ίμερ, ο οποίος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Έλληνα πρωταθλητή (0-2) που όμως με δύο μπρέικ έφτασε στο 4-3 και αργότερα στο 6-4 μετά από 55′.

Με δεδομένο ότι οι βάσεις μπήκαν, το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικό για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, ο οποίος έκανε καλή διαχείριση κι έφτασε άνετα στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 6-3. Ακόμη κι εκεί που δυσκολεύτηκε πάντως βρήκε απαντήσεις καθώς έσβησε πέντε μπρέικ πόιντ του Σουηδού για το 5-2.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook