Ατρόμητοι Αη-Βασίληδες κατέβηκαν από 22μ. και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του ΠΑΓΝΗ | Photos

φωτό αρχείου

Για μια ακόμη χρονιά οι άνδρες της Ορειβατικής Ομάδας της 3ης ΕΜΑΚ, ντυμένοι Άη Βασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και συγκίνηση στα παιδάκια που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η αγιοβασιλιάτικη “αποστολή” τους για άλλη μια φορά, τέτοιες μέρες, ήταν να μοιράσουν δώρα, αγάπη, ελπίδα, αλλά και ευχές για ταχεία ανάρρωση στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Η είσοδός τους στην κλινική υπήρξε εντυπωσιακή, καθώς οι κοκκινοντυμένοι πυροσβέστες με την βοήθεια των γερανοφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, κατέβηκαν από ύψος 22 μέτρων με σχοινί, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά παιχνίδια, χαμόγελα χαράς, αλλά πάνω απ’ όλα ελπίδα τη στιγμή που δίνουν τον πιο σπουδαίο, τον πιο μεγάλο αγώνα υπέρ της ζωής τους.

«Σκεφτήκαμε τις ημέρες αυτές ότι έπρεπε να βρεθούμε κοντά σε συνανθρώπους μας, τους οποίους κάποιο πρόβλημα υγείας τούς κράτησε στο νοσοκομείο, μακριά από την οικογένειά τους, μακριά από το γιορτινό τραπέζι και το ευχάριστο και χαρούμενο κλίμα των γιορτινών ημερών. Έτσι, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και σε συνεργασία με την υπηρεσία μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ξανά τη δράση αυτή, την οποία πραγματοποιήσαμε και πέρυσι, οπότε και διαπιστώσαμε ότι είχε μεγάλη αποδοχή και έδωσε μεγάλη χαρά», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”, Βασίλης Ανδρεαδάκης.

«Σκοπός μας ήταν να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους αυτές τις μέρες. Ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο μεγάλη ευχή μας αποτελεί του χρόνου κανένα από αυτά τα παιδιά να μην είναι στην κλινική, αλλά να βρίσκονται όλα πίσω στα σπίτια τους. Τα παιδιά χάρηκαν και αυτό φάνηκε στο χαμόγελό τους, που αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη ικανοποίηση και το πιο σημαντικό κέρδος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”, Γιώργος Παπαδομανωλάκης.

«Κληθήκαμε και φέτος να δώσουμε όση χαρά μπορούμε μέσα από την ψυχή μας στα παιδάκια της κλινικής και ελπίζουμε να το καταφέραμε», είπε ο επιπυραγός της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου, Αντώνης Γρηγοράκης.

Μια μεγάλη εκδήλωση αγάπης

«Πρόκειται για μια μέρα χαράς, την οποία χρωστάμε στη Διοίκηση της 3ης ΕΜΑΚ και σε όλους τους ανθρώπους που στελεχώνουμε τη σημαντική αυτή υπηρεσία. Ευχαριστούμε θερμά τόσο αυτούς όσο και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, γιατί είναι μια σημαντική κίνηση για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική, όπως και για τους γονείς τους. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης από εκείνες που μας προχωράνε μπροστά και μας δείχνουν ότι έτσι μονιασμένοι πρέπει να αποχαιρετήσουμε το 2019», σημείωσε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη.

«Είναι μια αξιέπαινη πράξη από την Υπηρεσία, που γίνεται για να δώσει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας στα παιδιά. Στηρίζουμε αυτές τις δράσεις που αποτελούν μια μεγάλη εκδήλωση αγάπης», ανέφερε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος.

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ