Ατόπημα Παπαευαγγέλου: «Φταίνε οι δημοσιογράφοι» για το μπάχαλο με τις μάσκες | Video

ατόπημα-παπαευαγγέλου-φταίνε-οι-δημ-1248824

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Βάνας Παπαευαγγέλου για το πού και πότε φοράμε τις μάσκες. « Φταίνε τα ΜΜΕ» και οι δημοσιογράφοι για την παρερμηνεία, τόνισε.

Σε ρόλο κυβερνητικής εκπροσώπου ή αν προτιμάτε σε βοηθό της Αριστοτελίας Πελώνη η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία ευθέως και χωρίς δισταγμό δήλωσε ότι για το μπάχαλο με τις μάσκες φταίνε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, οι δημοσιογράφοι, δηλαδή και όχι η κυβέρνηση.

Κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κ. Παπαευαγγέλου ερωτήθηκε: «Δεν νομίζω ποτέ να είπε η επιτροπή πετάξτε τις μάσκες, η κυβερνηση γιατί το μετέφρασε έτσι, λόγω του καύσωνα;».

Και η απάντησή της σε ρόλο αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν η εξής:

«Εγω θα πω ότι η αίσθηση που έχουμε εμείς ως επιτροπή είναι ότι παρερμηνεύτηκαν (οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας) όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Και συμπλήρωσε σε ύφος πολιτικού προϊσταμένου και όχι ως μέλους της Επιτροπής των Ειδικών του υπ. Υγείας που λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας.

«Αν θέλετε αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όσα έχουμε συζητήση στην Επιτροπή». Μάλιστα γύρισε και κοίταξε τον Γκίκα Μαγιορκίνη σε εκείνο το σημείο για την επιβεβαίωση των λεγομένων της και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς μάλιστα σαφέστατα και με μεγάλη έμφαση είπαμε ότι δεν σταματάμε να φοράμε την μάσκα. Συνεχίζουμε να τηρούμε το μέτρο της μάσκας».

Αξίζει πάντως να θυμηθεί η κ. Παπαευαγγέλου ότι πρέπει να είναι συγκρατημένη στις δημόσιες απαντήσεις της και να μην μας εκθέτει σε υπερθετικό βαθμό τις πολιτικές της πεποιθήσεις και να απαντήσει η ίδια στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής οι οποίοι σήμερα κιόλας ζήτησαν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για ποιον λόγο, δηλαδή, ήθελαν οι αξιόλογοι συνάδελφοί της η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και παντού και όχι να παραμείνει μια απλή σύσταση για χρήση υπό όρους.

Μήπως και εκείνοι πληροφορήθηκαν λανθασμένα από τους ίδιους δημοσιογράφους στους οποίους αναφέρεται η γιατρός;

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης ήρθε να μπαλώσει το ατόπημα της κ. Παπαευαγγέλου και να απαντήσει επιστημονικά ξεκαθαρίζοντας:

«Ο εμβολιασμένος προσφέρει πολύ περισσότερο στον έλεγχο της πανδημίας από ότι κάποιος που φοράει μάσκα. Η μάσκα δεν υποκαθιστά τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός δεν υποκαθίσταται από οτιδήποτε και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

Όσα είπε η κ. Παπαευαγγέλου

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook