Ατομικές πίτες με αρνί
Νόστιμες και εύκολες πίτες που μπορείτε να φτιάξετε με αρνί που περίσσεψε από την Κυριακή του Πάσχα – του Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
Για τις πίτες
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αρνί, ψημένο
- 150 γρ. mix τυριών
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πίτες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, αλάτι, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία της.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το αρνί σε κομμάτια και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
- Με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.
- Μοιράζουμε τη γέμιση και κλείνουμε διαγώνια. Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com