Ατομικές πίτες με αρνί

ατομικές-πίτες-με-αρνί-1429002

Νόστιμες και εύκολες πίτες που μπορείτε να φτιάξετε με αρνί που περίσσεψε από την Κυριακή του Πάσχα – του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

Για τις πίτες

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. αρνί, ψημένο
  • 150 γρ. mix τυριών
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πίτες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, αλάτι, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία της.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το αρνί σε κομμάτια και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια.
  • Με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε διάμετρο 15 εκ.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση και κλείνουμε διαγώνια. Τυλίγουμε τις άκρες για να σφραγίσουμε μέσα τη γέμιση.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook