«Αθώο» ινστιτούτο αισθητικής στα Χανιά για σωματική βλάβη σε πελάτισσα

αθώο-ινστιτούτο-αισθητικής-στα-χαν-1561281

Εναντίον γνωστού ινστιτούτου αισθητικής στα Χανιά, στράφηκε πελάτισσα που υπέστη σωματικές βλάβες στο πρόσωπο (ουλές, κακώσεις) μετά από θεραπεία αποτρίχωσης το 2016.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Δευτέρα στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων και στο εδώλιο κάθισαν με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια, η ιδιοκτήτρια, η υπεύθυνη του ινστιτούτου και η αισθητικός που ήταν υπεύθυνη για τις θεραπείες στην συγκεκριμένη πελάτισσα.

Το Δικαστήριο, δεχόμενο την σχετική εισαγγελική πρόταση, απήλλαξε και τις τρεις από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.

Η γυναίκα τόσο η ίδια όσο και μέσω της δικηγόρου της, υποστήριξε πως η θεραπεία δεν έγινε σωστά, δεν υπήρχε γιατρός – δερματολόγος όπως παραπλανητικά υποστήριζε η ταμπέλα του κέντρου αισθητικής, δεν λήφθηκε υπόψη το ιατρικό ιστορικό της και ως εκ τούτου της χορηγήθηκαν θεραπείες και αγωγή ασύμβατη με τα φάρμακα που λάμβανε για το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει. «Υπήρχαν κακώσεις, ουλές στο πρόσωπο και παραπλανητικά της έλεγαν να μην ανησυχεί κι ότι θα φύγουν» σημείωσε η δικηγόρος της παθούσας, σημειώνοντας πως η γυναίκα υποβλήθηκε σε αισθητικές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόσωπό της.

Από τη μεριά της υπεράσπισης, υποστηρίχθηκε πως το πρόβλημα της εγκαλούσας ήταν οικονομικό και όχι ιατρικό και ότι προχώρησε σε μηνύσεις γιατί θεωρούσε πως έχουν γίνει αδικαιολόγητες χρεώσεις σε βάρος της και δεν ήθελε να τακτοποιήσει το υπόλοιπό της. Επισημάνθηκε ότι οι θεραπείες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα εγκεκριμένες και ενδεδειγμένες και ότι οι ιατροι που συνεργάζονται με το κέντρο, ενημερώνονται μόνο για ιατρικές πράξεις και όχι για τις αισθητικές θεραπείες τις οποίες διαχειρίζονται αποκλειστικά οι αισθητικοί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook