Αθλήτριες έτρεξαν 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες

Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατάφεραν να καταρρίψουν – αν και ανεπίσημα – αθλήτριες από τη Σκωτία. Η Φέι Κάνινγκχαμ 35 ετών και η Έμμα Πέτρι, 26 ετών έτρεξαν 106 μαραθώνιους σε 106 ημέρες.

Πριν «αγγίξουν» το ρεκόρ Γκίνες το περασμένο Σάββατο, οι δύο αθλήτριες από τη Σκωτία, που είναι ζευγάρι και στη ζωή, έτρεξαν τον πρώτο μαραθώνιο της προσπάθειάς τους στις 19 Φεβρουαρίου και συνέχισαν να διανύουν την ίδια απόσταση, των 41,8 χιλιομέτρων, κάθε μέρα μέχρι την τελευταία τους διαδρομή.

Οι δύο αθλήτριες συγκέντρωσαν χρήματα κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος για τη φιλανθρωπική οργάνωση MND & Macmillian, η οποία στηρίζει ασθενείς με άνοια. Όπως είπαν εμπνεύστηκαν από τον πατέρα της Κάνινγκχαμ, Άλαν, ο οποίος πέθανε μετά από μάχη με την άνοια.

«Γνωρίζουμε και οι δύο ότι η ζωή είναι σύντομη και η ικανότητα να τρέχεις ή να περπατάς δεν παραμένει για πάντα» είπε η Κάνινγκχαμ στο Running Magazine. «Ο πατέρας μου ήταν σε φόρμα και δραστήριος και μας ενέπνευσε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Το τρέχον Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες κατέχει η Αμερικανίδα Αλίσα Κλαρκ, η οποία έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες το 2020, ωστόσο και αυτό το ρεκόρ καταρρίφθηκε ανεπίσημα από τη Τζάκι Χαντ Μπρόρσμαν.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ