Αθλητές από 26 χώρες τα δίνουν όλα στα «Βενιζέλεια – Χανιά 2022» – Στους αγώνες η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα | Video+Photos

αθλητές-από-26-χώρες-τα-δίνουν-όλα-στα-β-1455175

Την Κυριακή, από νωρίς το απόγευμα, οι κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Χανίων γέμισαν κόσμο και ο αγωνιστικός χώρος έσφυζε από πολύχρωμες φανέλες. Συνολικά 230 αθλητές από 26 χώρες έδωσαν το παρόν στα «Βενιζέλεια-Χανιά 2022», τον αγώνα που επί δεκαετίες αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης στον χώρο του στίβου. Μπορεί η χρονιά να μην είναι ολυμπιακή, αλλά τα Βενιζέλεια παραμένουν πόλος έλξης για φιλόδοξους και ταλαντούχους αθλητές σε μια σειρά αγωνισμάτων και ταυτόχρονα ευκαιρία για ένα διαφορετικό και ενδιαφέρον απόγευμα για το κοινό.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ξανά στα Χανιά, σε ένα μεγάλο και σπουδαίο μίτινγκ. Φιλοξενεί μεγάλους Έλληνες και ξένους αθλητές και μας δίνει την ευκαιρία να τους χειροκροτήσουμε και να τους απολαύσουμε. Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια στους διοργανωτές», είπε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία βρέθηκε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων για τους αγώνες.

«Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα όπως πρέπει και με επιτυχίες αγωνιστικές και οργανωτικές», είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος» που συνδιοργανώνει τους αγώνες με τον ΑΟ «Κύδων», Γιώργος Γιατρουδάκης.

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, ενισχύστε τους αθλητές για να μπορέσουν να πετύχουν μεγάλες επιδόσεις», είπε ο πρόεδρος του ΑΟ «Κύδων», Σάκης Κουβάτσος.

«Εμείς ως δήμος δεν μπορούμε παρά να υποστηρίζουμε προσπάθειες που αναδεικνύουν τα Χανιά και δίνουν δυναμική στον αθλητισμό του τόπου», ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο δήμος Χανίων στήριξε τη διεξαγωγή των αγώνων, όπως και η Περιφέρεια Κρήτης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη σφυροβολία, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Χανιώτης Χρήστος Φραντζεσκάκης με 75.75 και δεύτερος ο επίσης Χανιώτης Μιχάλης Αναστασάκης με 74.31. Η ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος με την έντονη ζέστη δυσαρέστησε πάντως τους συμμετέχοντες αθλητές. Στα 110μ. εμπόδια  εμπόδια ο Σέρβος Λούκα Τργκόβτσεβιτς ήταν πρώτος με με 13.86, με δεύτερο τον Ούγγρο Μπαλίντ Ζέλες με 13.89 και τρίτο τον Έλληνα πρωταθλητή του Ελ. Βενιζέλου Κώστα Δουβαλίδη με 13.90.

Δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες:zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook