Αθλιότητες Μητσοτάκη σε Φίλη: «Φορέστε τη μάσκα σας, είστε κι ευπαθής»

αθλιότητες-μητσοτάκη-σε-φίλη-φορέστ-1150129

Σε ένα άνευ προηγουμένου «φάουλ» υπέπεσε ο Κυριάκος Μητοτάκης στη Βουλή, μιλώντας υποτιμητικά στο Νίκο Φίλη

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο υποτιμητικός και ειρωνικός τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενώ επιχειρούσε να δώσει εύσημα στον εαυτό του και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε την οργή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Φίλη είπε «Παρακαλώ κ. Φίλη, φορέστε τη μάσκα σας, είστε κι ευπαθής».

Συγγνώμη κατόπιν εορτής

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον τομεάρχη Παιδείας λέγοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλλει.

«Δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλω, εάν το εξέλαβες έτσι, συγνώμη», είπε σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, ο πρωθυπουργός.

«Τι ήθος παράγει πολιτικά αυτή η δήλωση; Δεν αισθάνθηκα προσβολή, αλλά είναι άσχημο για έναν πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να μιλά ειρωνικά σε ευπαθείς ομάδες, δεν αφορά εμένα αλλά εκατομμύρια ανθρώπους… Τι μήνυμα περνά ένας πρωθυπουργός όταν ειρωνεύεται από το βήμα ευπαθείς ομάδες», του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε ‘ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω’, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook