Αθηνά Λινού: Προσοχή στα παιδικά πάρτι – Mετάδοση κορονοϊού σε 15 δευτερόλεπτα στα παιδιά

αθηνά-λινού-προσοχή-στα-παιδικά-πάρτι-1290139

Νέες συστάσεις από την Αθηνά Λινού για προσοχή και μέτρα, για να μπει στοπ στην έξαρση του κορονοϊού. Τι λέει για τα παιδικά πάρτι, τα σχολεία και τη μετάδοση στα παιδιά.

Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα και την αύξηση κρουσμάτων όταν αλλάξει ο καιρός και πέσουν οι θερμοκρασίες, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανησυχία οφείλεται στον ρυθμό εμβολιασμού που είναι χαμηλός, και εξήγησε στον ΑΝΤ1, ότι η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική παντού και -την ίδια ώρα- πέφτει η θερμοκρασία και ο κόσμος θα είναι περισσότερο στα σπίτια.

Επίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προτείνει τα παράθυρα να μένουν ανοικτά ακόμα με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για το κόστος της θέρμανσης.

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στα παιδικά πάρτι, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλό να γίνονται με λιγότερα παιδιά και με ανοιχτά παράθυρα. Τόνισε δε ότι η μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook