Αθηνά Λινού: Να επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν οι κάτω των 30 ετών

αθηνά-λινού-να-επιλέγουν-ποιο-εμβόλιο-1220639

Την άποψη πώς οι νεότερες ηλικίες πρέπει να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν εξέφρασε η Αθηνά Λινού, αφού πρώτα τόνισε πώς η πλατφόρμα πρέπει να ανοίξει άμεσα και για τους κάτω των 30 ετών.

«Σαφώς και πρέπει να ανοίξει, απλώς ελπίζω χωρίς περιορισμό επιλογής εμβολίου» απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση συγκεκριμένα για τις νεαρότερες ηλικίες. «Αυτό είναι ένα αδύνατο σημείο, πρέπει να καταργηθεί» πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η χαρακτηριστικά κ. Λινού και ανέφερε το παράδειγμα της Αμερικής όπου υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί.

Αναφερόμενη στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnshon & Johnshon με το οποίο θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι των νησιών είπε ότι είναι καλύτερο από απόψη πρακτικής και ταχύτητας.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων και η αξιοπιστία των self test

Ακόμη η κ.Λινού βλέπει θετικά την παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους με την προϋπόθεση όμως να υπάρχει για όλους η δυνατότητα εμβολιασμού καθώς διαφορετικά δημιουργείται ανισότητα στη μεταχείριση των πολιτών.

Επίσης, εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της για τα self test μετά τα περιστατικά με ψυεδή αποτελέσματα λέγοντας πώς το γεγονός αυτό δεν είναι ευχάριστο τονίζοντας πώς τα self test δεν έχουν την επαρκή ευαισθησία ώστε να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος, για την γενική πορεία της πανδημίας που οδηγεί σε άρση των περιοσριστικών μέτρων η κ.Λινού σημείωσε πώς χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%.

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook