Αθηνά Λινού για αύξηση κρουσμάτων: «Πρέπει να επανέλθει η μάσκα άμεσα στα αεροπλάνα και στα πλοία» | Video

αθηνά-λινού-για-αύξηση-κρουσμάτων-πρ-1222136

Αναφορά στην πορεία της πανδημίας στην χώρα, την ώρα που τα κρούσματα έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Το αν χάσαμε πάλι το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, και αύξηση των συνωστισμών σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ψηλά επίπεδα. Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι με τη μεγάλη διασπορά και τα πολλά κρούσματα κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να οδηγηθούν στη διασωλήνωση, στις εντατικές, και να χάσουν τη ζωή τους.

Βλέπω μεγάλο συνωστισμό στην καθημερινή μας ζωή και ανησυχώ. Είναι μεγάλο λάθος το να μη φοράμε μάσκες, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, σε αεροπλάνα, τρένα κλπ», σημείωσε αρχικά η κ. Λινού.

«Η Ο4 και η Ο5 δε συναντάει ανοσία για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει με την Ο1 ή την Ο2. Αν έχουμε πολύ μεγάλο κύμα ανθρώπων που νοσούν χωρίς να το ξέρουν, ή το ξέρουν και δεν απομονώνονται, και έχουμε ένα κύμα μετακινήσεων με ΜΜΜ, αυτό θα μας θέσει σε υψηλό κίνδυνο», συνέχισε.

«Πρέπει να επανέλθει η μάσκα άμεσα, και εννοώ σήμερα, στα αεροπλάνα και στα πλοία», τόνισε κλείνοντας η κ. Λινού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook